AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, terör örgütü PKK’nın Şemdinli’deki hamlesiyle Baas’ın bir parçası olduğunu ilan ettiğini belirterek, “Ama buna şiddetli bir cevap almıştır.” dedi.

        Ömer Çelik, Twitter hesabından Şemdinli’de yaşanan saldırıyı değerlendirdi. Şemdinli’deki PKK saldırısının, PKK'nın Esad'a verdiği desteği açıkça gösterdiğini ifade eden Çelik, “Halk arasına sızan PKK militanları, güvenlik güçlerinin PKK ile mücadele ederken halkı karşısına almasını planladı. PKK, Şemdinli'de de facto bir durum yaratarak, kendini Arap baharı ile Neyine özdeşleştirmek istedi. Ama Baas'la özdeşleşti.” ifadelerine yer verdi.

        “PKK, bazı odakların entegre stratejisiyle, Türkiye'yi kendi içine kapatmaya, etkin dış politikadan uzaklaştırmaya uğraşıyor.” diyen Çelik, şöyle devam etti: “Şemdinli'deki tablo, bölgede Baas'ın ayakta kalmasını isteyen odakların, PKK'yı, bu diktatörlere karşı olan Türkiye'ye karşı kullanmasıdır. Esed, Afrin ve Kobani'yi PKK-PYD'ye bıraktı, PYD'ye silah desteği yapıyor. Afrin ve Kobani'yi Esad ne karşılığında PKK'ya verdi.” diye sordu.

        Çelik, “Esed'in PYD'ye verdiği destek ve PYD ile Kandil arasındaki bağlantı kesindir. Şemdinli saldırısı bu denklemden bağımsız değildir.” İfadelerini kullandı.
Kaynak: cha