Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, dershanelerin kapatılacağına yönelik açıklamasına ilişkin, 'dershanelerin değil dershanelere giden yolların kapatılması gerektiğini' söyledi.

TBMM’de düzenlediği bir basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Özcan Yeniçeri, Başbakan Erdoğan’ın dershane açıklamasını da yoğun gündem arasında dile getirmesinin 'düşündürücü' olduğunu kaydetti. Yeniçeri, konunun 'gündem kapatmak, konuyu değiştirmek ve toplumsal dikkati dağıtmak amacıyla' yapıldığını savundu.

Dershanelerin; okullarda verilen eğitimin yetersizliğinin, sınav sisteminin çarpıklığının ve yanlışlığının sonucu olarak ortaya çıktığını belirten MHP Milletvekili, “Yani dershaneler eğitim ve sınav sisteminin açığını kapatmak amacıyla faaliyet gösteriyorlar. Toplumda karşılığı olan kurumlardır. Öyle olmasaydı insanlar milyonlarca lira ödeyerek çocuklarını dershanelere göndermezlerdi.” dedi.

Özcan Yeniçeri, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dershaneleri kapatmanın yolu, ‘kapatıyorum’ demekten değil, okullardaki eğitimin nitelikli hale getirilmesinden geçmektedir. Sınav sisteminin okullarda verilen eğitimle ilişkilendirilmesinden geçmektedir. Unutmamak gerekir ki sadece malı satılmayan fabrikalar kapatılır. Asıl olan dershaneler değil, dershanelere giden yolları kapatmaktır.”

Yeniçeri, okullarda gerekli tedbirler alınmaz, müfredetta iyileştirmeler yapılmaz ve sınav sistemi gözden geçirilmezse dershanelerin resmen kapatılsalar bile fiilen işlevlerini başka yol ve yöntemlerle yerine getiren yapıların alacağını ifade etti. Yeniçeri, “Dershaneleri okul haline getirmek yerine okulları nitelikli dershaneler haline getirmek sorunu kökten çözecektir. Yapılacak bilimsel çalışmalarla dershanelerin okullara dönüştürülmesi sağlanmalıdır.” dedi.

DEMOKRASİNİN ALTERNATİFİ ASKERİ MÜDAHALELER DEĞİLDİR

Açıklamasında bugün yıldönümü olan 12 Eylül 1980 darbesine de değinen Özcan Yeniçeri, Türkiye’de toplumun 12 Eylül darbesinin bedelini hala ödemeye devam ettiğini kaydetti. Yeniçeri, “Demokratik sistemin meydana getirdiği sorunları demokrasiye müdahale ile çözmenin mümkün olmadığının kanıtı 12 Eylül askeri müdahalesidir.” diye konuştu.

Yeniçeri, “12 Eylül’den alınması gereken ders, demokrasinin alternatifinin askeri müdahalelerin olmadığı derstir. Demokratik sistemin ürettiği sorunlar ancak daha fazla demokrasi ile aşılabilir. Sürdürülebilir olmaktan çıkan demokrasinin alternatifi askeri darbeler değil, sürdürülebilir bir demokrasiden geçmektedir.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: cha