Malatya-Kayseri yolu üzerinde yapımı süren bin 600 metrelik Karahan Tüneli'nde bin 100 metrelik kazı çalışması yapıldı. 500 metrelik bölümün ise yıl sonuna kadar kazılacağı bildirildi.

        AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, göreve yeni başlayan Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi'yi ziyaret etti. Hüsamettin Özendi'den kurumun Malatya'da sürdürdüğü çalışmalar hakkında bilgi alan Öz, daha önce zemin yapısından dolayı çalışmaları güçlükle devam eden, bu sebeple bitirilmesi geciken bin 600 metre uzunluğundaki Karahan Tüneli inşaatının toplam bin 100 metrelik kısmının tamamlandığını söyledi. Tünelin kalan 500 metrelik kısmının yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını belirten Öz, daha sonra tünelde beton Neyine çalışmaları ve diğer bağlantı yollarının yapılacağını bildirdi.

        Adıyaman-Yeşilyurt yolunun 22 kilometresinde çalışmaların tamamlandığını belirten Öz, bu yolun da 2013 sonunda tamamlanmasının planlandığını aktardı. Malatya-Sivas yolunun ise 108 kilometresinin ihalesinin yapıldığını anlatan Öz, değerlendirme sürecinin ardından yapım çalışmalarına hemen başlanacağını kaydetti.

        Milletvekili Öz, Malatya-Gölbaşı yolundaki Erkenek Tüneli'nin de yapım çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini sözlerini akledi.
Kaynak: cha