Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, 2003 yılında İstanbul’daki bombalamada 57 insanın ölümüne adları karışan isimlerin Suriye’de öldürülmesinin tesadüf olmadığını iddia etti. Toprak, "AK Parti’nin Türkiye’yi kökten dinci terör örgütlerinin üssü haline getirdiğini" öne sürdü. İstanbul'da 2003 yılında aralarında İngiliz bankası HSBC'nin de bulunduğu bir dizi kurum ve kuruluşa El Kaide tarafından bombalı bir saldırı gerçekleştirildiğini hatırlatan Toprak, bu olayda kullanılan arabanın sahibi ve olaya karışan şahısların avukatlığını yapan kişinin, Halep’te Suriye ordusu ile girdiği silahlı çatışmada öldürüldüğünü belirtti.

        Erdoğan Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'daki terör saldırılarıyla ilişkili olan kişilerin Türkiye üzerinden Suriye’ye geçip savaştıklarını kaydetti. Toprak, "Bu şahıslar Türkiye’de eylem yapıp onlarca masum insanı katlederken kötü, Suriye’de Esad’a karşı savaşırken iyi terörist mi oluyor? Yıllardır AKP demiyor muydu ‘senin teröristin benim teröristim yoktur’ diye? Bu durum AKP’nin söylemini çürütmüyor mu?” diye sordu.

        AK Parti’nin Türkiye’yi “El Kaide başta olmak üzere kökten dinci terör örgütlerinin üssü haline getirdiğini” öne süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak, “Bu örgütlere mensup insanlar Hatay’da ellerini kollarını sallayarak vatandaşlarımızı tehdit ederken AKP yaşananları sadece seyretmektedir.” görüşünü savundu.

        Suriye’den gelenlerin çıkardığı olayların sorumlusunun AK Parti olduğunu savunan Toprak, “Bugün Hatay’da mezhep savaşlarının altyapısı hazırlanırken AKP bu sürecin aktörlerine kol kanaat germektedir. AKP’ye şu tarihi uyarıyı yapıyoruz; dün Irak ve Afganistan’ı El Kaide ve kökten dinci terör örgütlerinin üssü diyerek işgal edenler yarın aynı gerekçeyi Türkiye için de kullanabilirler. AKP’nin Suriye politikası Türkiye’ye tarihinde en çok düşmanı kazandıran politika olmuştur. Ülkemiz işgal edildiğinde ve Kurtuluş Savaşı’nı verdiğimizde bile bu kadar çok düşmanımız yoktu. Bu başarı AKP'nindir.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: cha