Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terör örgütünün demokrasiden, kardeşlikten, özgürlük ve bölgeye yatırımdan hoşlanmadığını söyledi. Yılmaz, “Sabırlı bir şekilde demokratik adımları atmaya, bölgeye yatırım yapmaya devam edecek ve inadına kardeşlik diyeceğiz.” dedi.

Malatya Valiliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen 2. SODES İyi Örnekler Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Belediye yanında düzenlenen fuarın açılışı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, son dönemde artış gösteren terör eylemlerinin en fazla bölge insanına zarar verdiğini ifade etti. İnsanların terör eylemleri nedeniyle ciddi bedeller ödediğini vurgulayan Yılmaz, bölgeye yatırımcı, işadamı ve turist gelmediğini dile getirdi. Terörün yatırımdan, özgürlüklerin artmasından, kardeşlikten hoşlanmadığının altını çizen Yılmaz, şöyle devam etti: “Ama biz terör olsun veya olmasın bu bölgenin kalkınması için elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz. Terör yatırımdan hoşlanmıyor. Yatırımlara yönelik saldırılar bunu gösteriyor. Terör demokrasiden ve özgürlükten de hoşlanmıyor. Türkiye’de yeni anayasa çalışması yapılırken, demokratik reformlar yapılırken, en son 4+4+4 yapılırken terörün olması, terör örgütünün aslında haktan, hukuktan ve özgürlükten yana olmadığını gösteriyor. Terör kardeşliğimize kastediyor. İnsanlar çatışsın, kavga etsin, kaotik ortamlar olsun istiyor. Bu yüzden terör ne istiyorsa bizim tersini yapmamız gerekiyor. Ciddi bir şekilde ülke olarak topyekun kalkınmaya devam edeceğiz. Sabırlı bir şekilde demokratik adımlara atmaya, kalkınmaya, yatırım devam edeceğiz. Hakları, hukuku genişletmeye devam edeceğiz. Ve inadına kardeşlik diyeceğiz. Kardeşliğimizi daha da pekiştireceğiz. Bir taraftan da terörle mücadele kendi mecrasında ilerleyecek.”

Sosyal Destek Programı'na da değinen Bakan Yılmaz, farklı bölgelerdeki imkanların bölgede olmadığını, bu açığın böyle projelerle kapatıldığını kaydetti.

Açılışın ardından Malatya Belediyesi ve Altın Kalpler Eğitim Derneği bünyesinde okuma salonlarında ücretsiz sınavlara hazırlık eğitimi alan öğrenciler Bakan Yılmaz’a çiçek takdim etti.
Kaynak: cha