Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, terörün dış ülkelerle bağlantılı olduğunu söyledi. Terör ve teröristlere boyun eğmeyeceklerini belirten Köksal, “Terör örgütü dış ülkelerden destek alarak eylemlerini yapıyor. Biliyoruz ki, Suriye ve komşu ülkeler PKK’yı destekliyor.” dedi.

        Oğuz Kağan Köksal, nöbetçi vekil uygulaması kapsamında Kırıkkale’ye gelerek, AK Parti il binasında açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan terörün bir an önce bitirilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirten Köksal, terörün dış devletlerden beslendiğini ve bu devletlerin Türkiye’nin gelişmesini istemediğini belirtti. Köksal, “Terör örgütü dış ülkelerden besleniyor. İstihbarat üyelerimiz ile çalışarak bu konu hakkında gereken çalışmaları yapacağız, yapıyoruz.” diye konuştu.

        Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin terör ve teröriste boyun eğmeyeceğini belirten Köksal, terörün ilende sonunda biteceğini dile getirdi. Köksal, konuşmasının devamında, “Türkiye Cumhuriyeti büyük, güçlü ve yapılan kötülüklere karşı verebilecek bir ülkedir. Terör ve teröriste boyun eğecek bir ülke değiliz. Gaziantep’teki olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Medyada ve bize gelen bilgilere göre saldırıyı yapan Suriyeli ve PKK üyesi. Baktığımız zaman terör dış bağlantılıdır. Terör örgütü dış ülkelerden destek alarak eylemlerini yapıyor. Biliyoruz ki Suriye PKK’yı destekliyor. Terör örgütü zaten dış bağlantılı ve biraz düşünürsek yanı başımızda olduğunu görebiliriz.” dedi.

        Türkiye’nin gelişmesini istemeyen ülkelerin, Türkiye üzerinde oyunlar oynadığını ve ülkeydi kaosa sürüklemek istediğini iddia eden Köksal, “Türkiye ne zaman dünyada büyük bir gelişme olursa, bunu kaosa sürüklemek için terör Türkiye’nin yakasına yapışıyor. Türkiye’ye baktığımız zaman en hızlı büyüyen ekonomiler arasından Çin’den sonra 2. sırada. Bu başarıyı kıskanan bazı dış ülkeler, bunun önüne geçmek için kaos ortamı ve terör eylemi yapıyor. Bizim büyük ülke olmamızı istemeyen ülkeler var. Ama biz onlara karşı dimdik duracağız ve terörü el ele bitireceğiz. Vatandaşlarımızdan sağduyulu olmasını istiyoruz, gereken ne varsa yapacağız.” şeklinde konuştu.

        Yaşanan olaylarda istihbarat eksikliği konusuna da değinen Köksal, Türkiye’de istihbaratın çok geliştiğini dile getirdi. Milli istihbarat, askeri istihbarat ve emniyet istihbarat mensuplarının önemli bir görev üstlendiğini belirten Köksal, bu konuda milletin istihbarata güvenmesi gerektiğini bildirdi.

        Köksal, “İstihbarat konusu çok derin ve göründüğü kadar basit değildir. İstihbarat bilgileri her zaman gizli tutulur ve basına yansımaz. Emin olun ki o kadar terör eyleminin önüne geçtik ti, sayısını vermek istemiyorum. Ama istihbarat açısından bir eksikliğin olduğunu düşünmüyorum.” diye konuştu.
Kaynak: cha