Yozgat’ta ikinci el otomobil piyasası en durgun sezonunu yaşıyor. Galericiler sitesi esnafı bayramda beklenilen hareketliliğin olmadığını, durgun bir yaz dönemi geçirdiklerini söyledi.
Yozgat Galericiler Sitesi Başkanı Vedat Altınok, otomobil fiyatlarının birkaç yıldır aynı sevide gittiğini, bu yılın önceki yıllara göre çok durgun olduğunu kaydetti. Altınok, “Bayramlarda genelde bütün esnafların işi iyi olur. Bu yüzden esnaflar bayramın gelmesini iple çeker. Bizde galericiler sitesi esnafları olarak 'önceki yıllarda yaşadığımız bayram hareketliliğini, bu bayramda yaşarız' düşüncesiyle bir bayram geçirdik. Fakat hiçbir şekilde otomobil satışı olmadı. Tabiri caizse 'yaprak kıpırdamıyor." dedi.
Bu aylarda otomobil satışlarının daha iyi olması gerektiğini belirten Altınok, “Çünkü köylülerimiz hasat sezonunu tamamladı. Yaz döneminde olunduğu için tatil ve düğün işlerinden dolayı vatandaşlarımızın otomobile daha fazla ihtiyaç duyduğu bu dönemdir. Bu bakımdan bizim yılda en fazla iş yapmamız gereken aylarda bu aylardı. Fakat buna rağmen umduğumuzu bulamadık. Geçen yıl bayrama 1-2 hafta kala işlerimizde bir hareketlilik olur ve okullar açılıncaya kadar devam ederdi." diye konuştu.

Avrupa araçlarının, yerli araçlara nazaran daha fazla tercih edildiğini ifade eden Altınok, "İlimizde yerli araçlardan daha fazla Avrupa araçlar tercih ediliyor. Avrupa araçların fiyatı biraz yüksek olduğundan az da olsa yerli araca ilgi oluyor. Yerli otomobillerden Fiat ve Renault grubunda az da olsa biraz fiyatlarda yükselme oldu. Vatandaşlarımız, genelde Avrupa araçları almayı tercih ediyor. Sıfır araç fiyatlarının yüksek olması ikinci el otomobil almayı daha cazip hale getiriyor. Yerli otoların fiyatı 5 bin ile 15 bin lira arasında, ithal otomobillerin fiyatı ise 15 ile 45 bin arasında değişiyor." ifadelerini kullandı.

Altınok, ikinci el otomobil alacak vatandaşları da uyararak aracı almadan önce mutlaka iyi bir ustaya göstermeleri gerektiğini ifade etti.






Kaynak: cha