Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce, Soyak Yenişehir Anaokulu’ndaki miniklere çevre bilinci, geri dönüşüm ve enerji tasarrufu gibi konularda eğitim verildi.

Çevrenin korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi konularında gösterilen çabaların amacı, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamalarının sağlanmasıdır. Bunu sağlayacak olan da insanın kendisidir. Çünkü çevreye zarar veren de, çevreyi koruyan ve geliştiren de insandır. Günümüzde çevre bilinci sağlıklı bir çevrede yaşamayı, temel insan haklarından biri olarak kabul etmektedir. Bu ise ancak kaliteli bir eğitimle mümkündür.

Bu kapsamda önceden planlanan eğitim programı dâhilinde haftanın belirlenen günlerinde Ümraniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince; miniklere geri dönüşüm, yağların geri dönüşümü, enerji tasarrufu, enerji tasarruflu ampullerin kullanılması, elektrik ve suyun açık bırakılmaması, kâğıt, plastik, cam ve metallerin nasıl dönüştürüldüğü, atık pillerin atık pil kutusuna neden atılması gerektiği gibi konular anlatıldı.

Soyak Yenişehir Anaokulu’ndaki miniklerin yoğun ilgi gösterdiği seminer sonrasında, çocuklara tohumlu kalem dağıtıldı.

Editör: Haber EDİTÖR