Kültür, tarih ve medeniyet şehri Sivas 2.kez Başkent Ankara'ya taşınıyor. İlki 2010 yılında Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan Sivas günleri bu yıl 13-16 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Ankara Sivaslı Dernekler Federasyonu (ASİDEF) önderliğinde şehrin her yönüyle tanıtımının amaçlandığı etkinliklerin aynı renklilikte yapılması için çalışmalar tamamlandı.

Sivas'ın kültür, sanat ve folklorik özellikleri ile sanayi ve ticaretini tanıtmak, Başkent'te yaşayan genç nesiller ile buluşturmak amacıyla ‘'Başkent'te Sivas Günleri-2'' başlığıyla düzenlenecek etkinlik, 13 Eylül perşembe günü 10.00'da açılacak. Açılış kurdelasını Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Vali Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, ASİDEF Başkanı Erol Yanar ve Sivas protokolü birlikte yapacak.

ASİDEF'in organizasyonunda Sivas Valiliği, Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi, Cumhuriyet Üniversitesi ile Ticaret ve Sanayi Odası'nın işbirliğiyle gerçekleştirilecek tanıtım günlerinde şu etkinlikler yer alacak: Ressamların fırçasından Sivas resim sergisi, Sivas Halk oyunları gösterisi, Orta oyunu, Semah Ekibi, Zakir Dinletisi, Kangal köpekleri gösterisi, Aşıklar atışması ve ozanlarımız, ilçelerden esintiler, yazarlar ve şairlerle söyleşi, Emel Taşcıoğlu, Semra Algül, Kubilay Dökmetaş ve Nahide Saygun Akkal konseri, doktor balıklar gösterisi, Sivasspor imza günü, Sivas kına gecesi gösterisi ve ilçe stantlarında tanıtımlar.

5 milyona yaklaşan nüfusuyla Türkiye'nin iç turizmde en uğrak yeri olan Başkent'te kendi kültür ve tanıtımlarını yapacaklarını kaydeden ASİDEF Başkanı Erol Yanar herkesi tanıtım günlerine beklediklerini söyledi.
Kaynak: cha