Bingöl’de geçtiğimiz yıl güvenlik görevlileri tarafından öldürülen teröristin kimliğinin Adli Tıp Kurumu’nda yapılan inceleme sonucu belirlenmesinden sonra teröristin ailesi ve Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) yetkilileri cesedi kimsesizler mezarlığından aldı. Öldürülen terörist için tören yapacak olan ailesi ve BDP’liler cesedi memleketine götürecek.

Geçen Yıl Aralık ayında Bingöl kırsalında çıkan çatışma sonucu öldürülen 8 teröristten biri, kimliği belirlenemediği için Kilyos’taki kimsesizler mezarlığına defnedilmişti. Adli Tıp Kurumu’ndaki inceleme sonrası cesedin Batman nüfusuna kayıtlı Veysi Karahanlı olduğu tespit edildi. Gerekli yerlerden alınan izinden sonra Karahanlı’nın ailesi ile BDP’liler, saat 14.00 sıralarında mezarlığa geldi. Mezarlık görevlileri tarafından çıkartılan cenaze, nakil aracına konuldu. Cesedin çıkarılması esnasında ağladıkları gözlenen gruptan bazıları bölücü terör örgütü lehine slogan attı.

Terörist için Bahçelievler’deki cem evinde tören düzenleneceği öğrenildi., Törenin ardından Karahanlı, memleketi Batman’da gömülecek.
Kaynak: cha