Fatih Belediyesi zabıta ekipleri, Tahtakale’de seyyar satıcılara yönelik operasyon düzenledi. Zabıta ekipleri, seyyar satıcılara ‘Kabahatler Kanunu’ kapsamında işlem yaparak 82 TL para cezası kesti.

        Fatih Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin gözetiminde Eminönü, Tahtakale ve Mısır Çarşısı çevresinde, kaçak ürün ve cinsel uyarıcı ilaç satan kişilere yönelik çalışma başlattı. Zabıta Müdürlüğü’nden çıkan 10’u sivil, 25’i üniformalı ekipler caddelerde, ara sokaklarda ve han girişlerinde satıcı aradı. Yapılan çalışmalarda, 10 satıcı suçüstü yakalandı.Yakalanan satıcıların ürünlerine ve tezgahlarına el konuldu.

        Ele geçirilen ürünler arasında cinsel uyarıcı ilaçların yanı sıra yasa dışı VCD/DVD, kaçak cep telefonları, kaçak sigara, biber gazı spreyleri ve açık tütün yer aldı. Ocak ayından itibaren yapılan çalışmalarda 2 bin 570 kutu cinsel uyarıcı hap ele geçirildiği öğrenildi. Yetkililer, yine aynı dönemde 736 tütün standı ile 435 işporta tezgahı tespit edildiğini ve haklarında cezai işlem uyguladıklarını söylediler.

        Yetkililer, ‘Kabahatler Kanunu’ kapsamında kesilen 82 TL’nin çok düşük olduğunu, cezanın caydırıcı etkisinin bulunmadığını ifade etti.



Kaynak: cha