Suriye’de Esed rejiminin zulmünden kaçan vatandaşlar, Türkiye’ye sığınmaya devam ediyor. Farklı bölgelerde bulunan kamplara dağıtılacak olan Suriyelilerin bir kısmının Kilis’teki İslambey Parkı’nda beklediği görüldü. Çocukları parkta oyun oynarken, ebeveynleri de kalacakları yere gitmek için beklemeye koyuldu.

        Suriye’de Esed rejimi askerleri ile Özgür Suriye Ordusu arasındaki savaş sürüyor. Yaşanan savaştan etkilenen binlerce Suriyeli de Türkiye’ye sığınma talebinde bulunmaya devam ediyor. Binin üzerinde Suriyeli, Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye geçmeyi beklerken, bir o kadarı da kapalı spor salonları, park ve bahçelerde kalıyor.

        Bunlardan bazıları Kilis merkezde bulunan İslambey Parkı içerisinde vakit geçiriyor. Suriyeli çocuklar parkta oyun oynarken, aileleri ise Kahramanmaraş ve Osmaniye’deki kamplara yerleştirilmeyi bekliyor. Savaştan kaçtıklarını ve ülkelerinde çok zor günler yaşadıklarını söyleyen Ebu Kuteda, "Esed hepimizi kovdu. Kadın ve çocuklarımıza eziyet etti." dedi. Ebu Yakub da “Beşar Esed zalimi evlerimizi, yuvalarımızı yıkıyor. İnsanları bombalayıp vuruyor." ifadeleriyle yaşanan zulmü anlattı. Ebu Fuad isimli Suriyeli ise “Hepimiz Esed rejiminden kaçıp buraya geldik. O koltuğunu bırakmamak için elinden geleni yapıyor. Bütün problemi koltuk. Elindeki silahları İsrail’e karşı kullanamadı, Suriye insanına karşı kullanıyor.” diye konuştu.
Kaynak: cha