Yardımeli Derneği, Suriye’de devam eden olaylar sebebiyle Türkiye sınırına gelen on binlerce Suriyeli mülteciye elini uzattı. Kışlık giysiler, gıda (un, makarna, pirinç, bulgur vb), battaniye, yorgan, acil ihtiyaç malzemeleri, bebek bezi, temizlik malzemeleri gibi ihtiyaç maddelerinden oluşan “Yardım Konvoyu” İstanbul’dan hareket etti.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Yardımeli Derneği Genel Koordinatörü Osman İlhan: “Mağdur durumdaki Suriyeli mülteci kardeşlerimize yardım eli uzatmak hepimizin insanlık görevi. Bizler, Yardımeli Derneği olarak gıdadan battaniyeye, temizlik malzemesinden kışlık giysilere kadar her türlü ihtiyaca yönelik yardımı ulaştırıyoruz. Mültecilerin çoğunun kadın ve çocuk olduğunu da göz önünde bulundurduğumuzda beslenme, barınma, ısınma ve sağlık en önemli mesele haline geliyor. Bölgede hâlâ un, temel gıda maddeleri, battaniye ve ilaç gibi malzemelere acil ihtiyaç var. Hayırsever vatandaşlarımızın bu yönde de desteklerini bekliyoruz.

Şu anda Suriyeli mültecilerin durumları kış olması nedeniyle daha zorlaştı. Özellikle çocuk, kadın ve yaşlılar çok zor durumda. Bize sığınan insanlara kucak açmak hem dinî hem de insanî bir görevimizdir. Yardımeli olarak her hususta Suriyeli mazlum ve mağdur dostlarımızın kardeşlerimizin yanındayız, onlar bize Allah’ın emanetidir, onlara elimizden gelen her türlü yardımı ve desteği yapıyoruz, yapmalıyız da.

“Bir Ekmek, Bir Battaniye” kampanyasıyla Anadolu’daki kardeş derneklerimizle işbirliği halindeyiz. Birçok ilde, yardım konvoyumuza katılımlar oldu.

Konvoyumuzda 50 bin (elli bin) parça kışlık giysi/kıyafet, 5 bin (beş bin battaniye), 20 tekerlekli sandalye, tıbbî malzeme, 80 ton un,1000 paket çocuk bezi, bir ton temizlik malzemesi bulunmaktadır.

Konvoyumuz Kilis ve Hatay olmak üzere iki ayrı lojistik merkezine ulaşacaktır. Buradan da Hatay ve çevresindeki mültecilere yardımlarımız ulaştırılacaktır. Kilis’e gidenler ise Suriye’nin içindeki mağdur ve muhtaçlara yardımlarımızı ulaştıracaktır.

Anadolu’da da farklı illerde yoğun çalışmalar ve faaliyetler devam ediyor. Her il bulundukları bölgelerden topladıkları battaniye, gıda ve kıyafetleri Yardımeli Derneği aracılığı ile bölgeye ulaştırmaktadırlar.

Suriyeli kardeşlerimize sizler de kredi kartıyla online bağış, bankalar (Ziraat Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Albaraka Türk, Bank Asya, Türkiye Finans Katılım Bankası) ya da SURİYE yazıp 4031’e göndererek yardımda bulunabilirsiniz” dedi.
Editör: Haber EDİTÖR