Suriye’deki çatışmaları haberleştirmek için bölgede bulunduğu sırada kaybolan Türk Gazeteci Cüneyt Ünal ve Filistinli Gazeteci Başhar Fehmi’nin bulunması için sosyal medya üzerinden kampanya başlatıldı. Kayıp gazetecilerin meslektaşları, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden ‘freebasharandcuneyt’ (Özgür Bashar ve Cüneyt) gazetecilerin özgür bırakılmasını istedi.

Suriye’de Esed güçleri ile muhalifler arasındaki çatışmayı görüntülemek üzere Arabistan’ın El Hurra kanalı için Halep’e giden Türk Gazeteci Cüneyt Ünal ve Filistinli gazeteci Bashar Fehmi’den haber alınamıyor. Pazartesi günü Halep’te, muhalifler ve Suriye ordusu arasında yaşanan çatışmalardan sonra kaybolan iki gazetecinin Suriye Ordusu’nun elinde olduğu tahmin ediliyor.

Türk Gazeteci Ünal ve eşi Türk olan Filistinli Gazeteci Fehmi için Türk Dışişleri Bakanlığı devreye girdi. Gazetecilerin sağ salim Türkiye’ye teslim edilmesi için her türlü adım atılıyor.

İki gazetecinin serbest bırakılması için meslektaşları da sosyal medya üzerinden kampanya başlattı. Gazetecilerin arkadaşı El Jazeera muhabiri Elif Ural twitter üzerinden ‘#freebasharandcuneyt’ başlıklı kampanyaya dün gece itibariyle start verdi. Kısa sürede sosyal medya üzerinde yayılan kampanya Türkiye ve yurt dışından çok sayıda gazeteci ve meslek örgütünün desteğini aldı.

Suriye’deki kayıp gazetecilerin sağ ve Suriye Ordusu tarafından gözaltında tutulduklarına dair çeşitli bilgiler aldıklarını ifade eden Elif Ural, Dışişleri Bakanlığı'nın iki gazetecinin de özgürlüğüne kavuşması için her türlü girişimde bulunduğunu söyledi. Kayıp meslektaşlarının durumu ile ilgili Uluslararası Gazetecilik Örgütü, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü ve Haber Kameramanları Derneği ile konuyu görüştüğünü aktaran Ural, tüm basın meslek örgütlerinin konuyu yakından takip ettiğini dile getirdi.
Kaynak: cha