Bitlis Şehit Aileleri Derneği tarafından 1’inci geleneksel iftar yemeği programı düzenlendi. İl Müftüsü İmran Kılıç’ın dua okuması ile başlayan iftar programında ezanın okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı.

İftar yemeğinden sonra konuşan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, "Burada iftar yapmamızı şehit ve gazilerimize borçluyuz. Mekanları cennet olsun demek biraz tuhaf olur. Çünkü onlar zaten cennete gidiyorlar. Allah yar ve yardımcımız olsun. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Burdur Valiliği'ne atandığını da belirten Vali Yılmaz, iftara katılan vatandaşlardan da helallik istedi.

Vali Yılmaz’dan sonra konuşan Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ise “Vatan için canını seve seve veren şehitlerimizin aileleri ve gazilerimizle bir arada olmaktan çok mutluyum. İnşallah bu sıcaklık ve dayanışma bir ömür boyu devam eder. Bu vatanın sizlere çok borcu var.” diye konuştu.

Bitlis Şehit Aileleri Derneği Seyfettin Apak ise iftar yemeğini geleneksel hale getirdiklerini belirtti. Seyfettin Apak. iftar yemeğine katılan şehit aileleri ise yaşanan olayların bir an önce son bulması ve Türkiye’nin bundan sonraki süreçte daha huzurlu bir dönem geçirmesi temennisinde bulundu.

Programa, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Vali Yardımcısı Süleyman Çelebi, İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, İl Müftüsü İmran Kılıç ve kurum amirleri ile çok sayıda şehit ve gazi ailesi Kalebet katıldı.
Kaynak: cha