Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep'teki terör saldırısıyla ilgili soruşturma tamamlandığında kamuoyunun ciddi manada tatmin olacağını kaydetti. Şahin, devletin terör mağdurlarına 25 bin TL ön ödeme yapacağını ve asgari ücret bağlanacağını da söyledi.

Fatma Şahin, patlamanın meydana geldiği Karşıyaka semtindeki Korutürk Caddesi'nde bulunan Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandıran Şahin, operasyonun güvenlik ve emniyet boyutuyla ilgili teknik açıklamanın Gaziantep Valisi Erdal Ata tarafından yapılacağını kaydetti.

Soruşturmanın çok ilerlediğini, kamuoyunun da ciddi manada tatmin olacağını belirten Şahin, Gaziantep’in hızla yaralarını saracağını ifade etti. Terör örgütünün yaptığı eylemin altında kalacağını ve kendisinin yok olacağını aktaran Şahin, “İnşallah her şey çok daha iyi olacak. Bittiklerinin başlangıcı olacak. Bebeği katledenler hesabı çok daha zor verecek.'' diye konuştu.

Hayatını kaybeden vatandaşların ailelerinin mağdur olmaması için de çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Şahin, sivil şehitlik kapsamına almak için çalışma yaptıklarını bildirdi. Şahin, şunları söyledi: “Biz bunu Kumrular için, biz bunu Serap kızımız için çıkarmıştık. Bugün Sena kızımızın da, Allah mekanını cennet etsin, ruhu şad olsun. Onlar zaten melek oldular ve cennetteler, Allah onların rahmetini ve şefaatini hepimizin üzerine nasip etsin. Ona da uygulamak, hem de yasa çıktıktan sonra, yasayı çıkaran bakanlık olarak kendi şehrimde uygulamak çok manidar. Mukadderat buymuş. Yasanın ne kadar çok işe yaradığını; gittiğimde ailelerin mağduriyetini ve mahrumiyetini gördüğüm zaman ne kadar çok yarayı saracağını görmüş olmanın da büyük bir ruhi rahatlığını hissettiğimi söylemek istiyorum.”

Mağdurlara net asgari ücret aylık bağlanacağını vurgulayan Şahin, hem mali hem de sosyal manada ciddi destek olduğunu, geriye kalan hiç kimsenin mağdur ve mahrum olmayacağını dile getirdi. Şahin, ailelere 25 bin TL de ön ödeme yapılacağını açıkladı.
Kaynak: cha