Sağlık Bakanlığı, bugün bazı medya kuruluşlarında yer alan Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit’in “Hatay’da Sağlık Bakanlığı ambulanslarıyla Özgür Suriye ordusuna silah taşındığı” yönündeki iddialarının asılsız olduğunu açıkladı.

        Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit’in iddialarının daha önce CHP tarafından da gündeme getirildiğini ve bakanlık tarafından yalanlandığı hatırlatıldı. Açıklamada, bakanlığa bağlı ambulansların tıbbi müdahale için gerekli ilaç ve donanım dışında hiçbir şey taşınmadığı ifade edildi. Ambulansların araç takip sistemiyle ile takip edildiği ve hiçbir ambulansın ülke sınırları dışına çıkmadığı kaydedildi.

        Tamamen insanı yardım amacıyla bölgede hizmet veren sağlık çalışanlarının bu şekilde çirkin iddialarla yıpratılmasına asla izin verilmeyeceği vurgulanan açıklamada, elinde belge bulunduğunu iddia edenlerin bu belgeleri yetkili mercilerle paylaşması gerektiği belirtildi. İddiaların doğruluğu halinde gerekenlerin yapılıp kamuoyu ile paylaşılacağından kimsenin şüphe etmemesi gerektiğine vurgu yapıldı.
Kaynak: cha