Bursa'da, kendilerini takip eden polisleri fark ederek ateş ettikleri iddiasıyla yakalanan 2 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu. Zanlılardan birinin 'gasp' suçundan 13 yıl cezaevinde kaldığı ve aynı zanlının babasının da cinayetten hüküm giydiği ortaya çıktı.

        Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi dedektifleri, geçtiğimiz Temmuz ve Ağustos aylarında birçok işyerine giren zanlıları takibe aldı. Bir ay süren takibin ardından Nilüfer'deki bir işyerine girmek istediklerini belirleyen polis ekipleri, Ataevler Mahallesi'ndeki beton firması çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Beton firmasına girmek isteyen zanlılar, polis ekiplerini fark etti. Bunun üzerine polislere doğru ateş eden zanlılar kiralık otomobille kaçmak isterken kovalamaca sonrası yakalandı.

        Polis, 'Gasp' suçundan 13 yıl hüküm giyen ve bir süre önce cezaevinden tahliye olan Hakan P. ile arkadaşı Emrullah S. ile iki zanlıya yardım ettikleri ileri sürülen M.Y. ile Y.D.'i de gözaltına aldı. Zanlıların kullandığı otomobilin ön plakasının alüminyum folyo ile kapatıldığı, arka plakasının da sahte olduğu ortaya çıktı.

        Zanlıların üzerinde ve otomobillerinde yapılan aramada 9 milimetre çapında tabanca, soygunda kullanılan spiral makinesi, çekiç, demir kesme makası ve demir keski ile hırsızlık olayında kullanılan sahte plakalar ele geçirildi. Emniyetteki ifadelerinde susma hakkını kullanan Hakan P. ve arkadaşları işlemlerin tamamlanmasıyla 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, örgüte çıkar sağlamak için silahlı yağma yapmak' suçlarından adliyeye sevk edildi. Hakan P. ve Emrullah S. çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. M.Y. ve Y.D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bursa Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili bir kişinin arandığını açıkladı.
Kaynak: cha