Ağrı Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Denetleme Bölge Müdürlüğü, şoförler için sahur uygulaması başlattı. Polis, durdurduğu sürücülere sahur ikramında bulundu.

Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Ağrı-Erzurum kara yolunda durdurdukları şoförlere bu kez ehliyet ve ruhsat sorma yerine sahur yapma teklifi yaptı. Vatandaşlar yol kenarına kurulan masalarda emniyet mensuplarıyla beraber sahur yaptı. Vakti olmayan vatandaşlara ise hazırlanan sahur kumanyaları verildi.

İran'dan İtalya'ya gitmekte olduğunu belirten Azeri uyruklu Ali Ekber Yusesi, Ağrı'ya girerken polisler tarafından durdurulduğunu söyledi. Polislerin kendisinden pasaport ve ehliyet sormalarını beklerken sahur yapma teklifi yapınca şaşırdığını ifade eden Yusesi, “Memur arkadaşlar beni durdurup, 'vaktiniz varsa beraber sahur yapabilir miyiz?' diye sordular, ben de ilk başta şaşırdım biraz. Sonra araçtan Dinamobet inince yol kenarına kurulan masalarda başka şoförlerin de olduğunu gördüm, ben de aracımı park ederek arkadaşlarla beraber sahur yaptım. Bu çok güzel bir uygulama. İran'da yaşıyorum, ülkemizde böyle uygulamalar yok. Bu uygulama Türkiye'nin ne kadar misafirperver bir ülke olduğunun göstergesi. Uygulamada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Ağrı Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Müdürü Sezgin Tezel ise bu uygulama ile polis-vatandaş kaynaşmasını hedeflediklerini kaydetti. Vatandaşın kendilerini görünce hemen evraklarını çıkardığını dile getiren Tezel, "Biz bu sefer vatandaşlardan evrak istemedik. Sahur hazırladık, burada memur arkadaşlar ve yoldan geçen vatandaşlarla aynı sofrada sahur yaptık. Şoför arkadaşlar uzun yolculuk yapınca haliyle yorgunluk oluyor. Biz de vatandaşların daha güvenli ve rahat yolculuk yapmaları için bu uygulamayı başlattık." ifadelerini kullandı.
Kaynak: cha