TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ekonomik gelişmelere paralel olarak terör olaylarının arttığına dikkat çekti.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Hakkari-Çukurca Karayolu üzerinde bulunan Geçimli Jandarma Karakolu'nda teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 6 asker ve iki korucunun şehit olmasından son derece üzgün olduğunu söyledi. Palandöken, artık terör örgütünün her adımının sert karşılık bulduğunu ve bundan sonra da bulmaya devam edeceğini bildirdi.

        Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın hala siyasi çalkantıların yoğun yaşandığı bir bölge olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Palandöken, şunları ifade etti: “Ülkemiz üzerinde kötü düşünceleri olanlara da cevap olacak şekilde her zamankinden daha çok birbirimize sarılmalıyız. Birlik ve beraberliğimiz bu ülkenin en büyük gücüdür. Rivalo Ekonomik anlamda bölgenin en istikrarlı ülkesi olmamız bazılarını rahatsız ediyor olabilir. Bölge ekonomisinin hızla gelişmesine paralel son zamanlarda artan terör olaylarında terör örgütünün her adımı en sert şekilde karşılık bulmaktadır.

        Şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına, sevenlerine başsağlığı ve sabır, çatışmada yaralanan asker ve sivil yaralımıza da acil şifalar diliyorum. Ramazan ayında şiddetini artıran teröristler Müslüman olamaz. Bunlara kananların ve desteleyenlerin doğruyu görmeleri gerekir.”

Kaynak: cha