Bursa'nın Osmangazi Belediyesi’nin Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ücretsiz olarak düzenlediği, Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'na (OSMEK) kayıtlar, 27 Ağustos Pazartesi günü başlıyor. Kurslara katılmak isteyenler, kursların düzenleneceği merkezlere doğrudan başvurabildikleri gibi, internet üzerinden de kayıt yaptırabiliyor.
Düzenlendiği ilk günden itibaren vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan OSMEK kursları bu yıl, Akpınar, Ördekli, Gökdere, Seyyid Usül ve Emek Kültür Merkezi, Pınarbaşı Nene Hatun Kütüphanesi, Haraççıoğlu Sosyal Tesisleri, Demirtaş, Altınova, Bağlarbaşı, Bahar, Yasemin Park ve Namık Kemal Hizmet Binalarında gerçekleştirilecek.

Meslek sahibi olmayan vatandaşları hem meslek sahibi yapmak, hem de çalışma hayatına kazandırmayı amaçlayan OSMEK kursları, geçtiğimiz 3 yıl içerisinde 15 bin kişiye mesleki eğitim imkânı sağladı. Düzenlendiği ilk yıl gelen talep doğrultusunda 48 ayrı branşta düzenlenen kurslar, her yıl vatandaşlardan gelen taleplere göre şekilleniyor. Bilişim teknolojileri, tekstil-konfeksiyon ve dil eğitimi en çok talep gören branşların başında geliyor. OSMEK kurslarının sonunda kursiyerler, el emeği göz nuru çalışmalarını düzenlenen ihtişamlı sergilerle halka ulaştırma imkânı buluyor. Geçtiğimiz 3 yıl içerisinde 15 bini aşkın vatandaşın sertifika alıp, meslek sahibi olduğu kurslara katılan kursiyerler bir yandan meslek sahibi olurken, bir yandan da OSMEK referansı ile çalışma hayatına katılma şansı yakalıyor.

Bu yıl 13 ayrı merkezde gerçekleştirilecek olan kurslarda görev alacak öğretmenler ise Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendiriliyor. Tekstil-Konfeksiyon ve enstrüman kursları uzun soluklu kurslar olup, eğitim süreleri yaklaşık 8 ay sürerken, diğer kursların ortalama eğitim süreleri ise 2,5 ay sürüyor. Bu yıl, Bursa’da yalnızca Osmangazi Belediyesinin düzenlediği OSMEK bünyesinde eğitimin verildiği Filografi (Çivi ile resim yapma sanatı) kursunun da yer aldığı eğitimler şunlar; "Arapça, Fransızca, İngilizce, Almanca, Rusça ve Osmanlıca dil eğitimleri. Bağlama, keman, gitar, ney, halk oyunları, drama, diksiyon gibi sahne sanatları. Bilişim teknolojileri, bilgisayarlı muhasebe, çakıl taşı resim çalışması, dekoratif ahşap süsleme, dekoratif ev aksesuarları, ebru sanatı, geleneksel el nakışları, el sanatları, ev mefruşatı, giyim üretim teknolojileri, guaj boya, halı dokuma, hüsn-ü hat, makine nakışı, resim, rölyef, satranç, tel kırma, tığ-şiş-örgü, tiyatro ve yağlı boya resim tekniği.
Kaynak: cha