Güngören'de maddi imkânsızlıklar nedeniyle okuyamayan Murat Sili, ortaokulu dışarıdan bitirip 20 yaşında liseye yazıldı. Yaşı nedeniyle kayıt sırasında çok zorlanan Sili, bu yıl LYS’ de yüksek bir puan alarak İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ni kazandı.

Maddi imkânı olmadığı için ilkokuldan sonra okuyamayan Murat Sili'nin (27) hayatı adeta azmin zaferini belgeler nitelikte. İçindeki okuma aşkını atamayan Murat Sili, uzun süre sonra ortaokulu dışarıdan bitirmeyi başardı. Bununla da yetinmeyen Sili, liseye kaydolmak için hareke geçti ancak yaşının 20 olması işlerini iyice zorlaştırdı. Lise müdürleri tarafından yaşı gerekçe gösterilerek okula kaydı yapılmayan Sili, çareyi İstanbul Valiliği'ne giderek yardım istemekte buldu. Valiye okumak istediğini anlatıp, kendisine yardımcı olunmasınI isteyen Sili'nin bu arzusu geri çevrilmedi. Bahçelievler Kemal Hasoğlu Lisesi'ne kaydını yaptıran Sili, ilk zamanlarda olumsuz yaklaşımlardan dolayı çok zorlandı ancak zamanla öğretmenleri onun başarısını taktir etmeye başladı. Öğretmenlerinin çabası ve kendi azmi, bu yıl girdiği LYS’ de ürün verdi. Sili, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini kazandı. Ayrıca sıralamada 5 bin 900' üncü olarak da önemli bir başarıya imza attı.

Azmin önemine dikkat çeken Murat Sili duygularını şöyle ifade etti: "Okumak istediğim için açık ilköğretim okuluna kayıt yaptırarak ortaokul diplomasını dışarıdan aldım. Liseye kaydolmak isterken yaşımdan dolayı ön yargıyla yaklaştılar ancak ben yılmadım ve liseye kaydımı yaptırdım. Bu yıl da diş hekimliğini kazandım. Asıl amacım İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanmaktı. Sıralamada 5 bin 900'üncü olmama rağmen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni ’az farkla kaçırdım. İstanbul dışındaki çoğu üniversitelerin tıp fakültelerine puanım yetiyordu ancak İstanbul dışında üniversite okuyacak maddi durumum olmadığından tercihlerime yazamadım."

Kardeşinin başarısıyla çok mutlu olduklarını belirten Murat Sili’nin ablası Aslı Şekerci ise, "Kardeşim hepimizin tahmin edemeyeceği kadar başarılı bir öğrenci oldu. Kardeşim derslerine çok çalıştı. Çok büyük sabırla çalıştığı sınavlarının neticesinde mutlu sona ulaştı." dedi.
Kaynak: cha