Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olan ulaşım zamlarını, Eskişehir’de öğrenim gören bir grup öğrenci, protesto etti. Ulaşım zammını konu alan bir tiyatro oynayan öğrenciler, daha sonra alışveriş için kullanılan araba ile tramvay yolunda zamanları protesto etti.

CHP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yeni zamlar, vatandaşlar ve öğrencilerin tepkisini çekti. Esbilet fiyatlarının 1.90 ve 1.80 lira, indirimli eskart fiyatlarının 1.55 ve 1.05 lira olmasını ve aktarma ücretlerinde 50 kuruşluk fark konulması nedeniyle öğrenciler zamları protesto etti. Eskişehir Sağlık İl Müdürlüğü önünde toplanan bir grup öğrenci, burada ulaşım zamlarını vatandaşa duyurmak için tiyatro gösterisi yaptı. Daha sonra belediye binasına doğru yürüyüşe geçen grupta, zamlara tepki olarak alışveriş arabası kullanılması dikkat çekti. Öğrenciler, ‘Artık tramvay ve otobüslerin yerine öğrenciler bu alışveriş arabalarını kullanacak hale geldi.’ şeklinde tepkilerini dile getirdi. Üniversite rektörü olması nedeniyle halk arasında ‘Hoca’ diye anılan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e öğrenciler, ‘Eskartım boş hocam’ şeklinde slogan atarak elerinde taşıdıkları ‘Sosyal belediyecilik böyle olmaz’, ‘Sayenizde tramvay değil, tabanvay’a biniyoruz’ yazılı pankartlarla zamları protesto etti.

Belediye önünde basın açıklaması yapan öğrenciler, kendisini Betist sosyal belediyecilik hizmeti veren bir kurum olarak tarif eden Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu zammı kabul etmediklerini belirtti. Öğrenciler, “Tüm Türkiye’de ‘Öğrenci kenti’ olarak kabul edilen Eskişehir’de öğrencilerin maddi durumu hiç hesaba katılıyor mu? Eskişehir’de okuyan öğrenciler olarak bizleri mağdur eden bu zamlar acil bir şekilde geri çekilmeli.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi ve Belediye Başkanı Büyükerşen hakkında slogan atan öğrenciler, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: cha