İskenderun’a bağlı Güzelköy’de bulunan Akçay İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrenciler, okul yolunda anneleri ile birlikte eylem yaptılar. Öğrenciler, okul yolundan geçen kaya yüklü kamyonların hayatlarını tehlikeye attığını belirtti.

        Öğrenciler Yasin Şen, Oğuzdan Söylemez ve İrem Gökçe, gazetecilere yaptıkları açıklamada, okul yolu üzerinden geçen büyük kaya yüklü kamyonlar nedeniyle büyük tehlike altında olduklarını belirterek, şunları ifade ettiler: ”Bu mermer ocağına ait kamyonların başka bir yoldan geçmesini istiyoruz. Okula gidip gelirken her zaman sıkıntı yaşıyoruz. Bu kamyonlar başka bir yoldan gitsin. İçimizde astım hastası olan arkadaşlarımız bile var.”

        Öğrenci velisi Döne Eski ise oğlunun Akçay İlköğretim Okulu'nda okuduğunu belirterek, ”Kamyonlar yoldan geçerken sanki deprem oluyor. Üzerindeki kayalar düşecek gibi oluyor. Korku içinde yaşıyoruz. Ne olur bu konuya bir çözüm bulunsun.” dedi.

        Nilüfer Şen isimli vatandaş da oğlunun astım hastası olduğunu ifade ederek, ”Bu kamyonlar buradan geçti geçeli rahat değiliz. Her gün çocuklarımı okula gönderirken tedirgin oluyorum. Kamyonlar geçtiği zaman yollar tıkanıyor. Büyük bir tehlike saçıyorlar.” diye konuştu.

        Güzelköy Mahalle Muhtarı Mehmet Bebek ise köyde oturan vatandaşların ve öğrencilerin hayati tehlike yaşadığını belirtti. Muhtar Mehmet Bebek, şöyle dedi: ”Yetkililer bu duruma bir an önce el atmalı. Olası bir olumsuz durum istemiyoruz. Köydeki bahçeler toz topraktan meyve vermez oldu. Yollar bozuldu. Öğrenciler okula giderken tehlike yaşıyor. Her gün konu hakkında şikayet alıyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız tehlike altında kalıyor.”
Kaynak: cha