Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, yapımı devam eden bazı okulları incelemek ve yapılacak olan bazı okulların protokol imza törenlerine katılmak üzere Samsun’a geldi.

İlk olarak Havza'da, Fatih Projesi'nin de uygulandığı Havza İmam Hatip Lisesi (İHL)'nde incelemelerde bulunan Bakan Yardımcısı Erdem, burada okul yönetiminden çalışmalar hakkında bilgi aldı. 120 yataklı öğrenci yurdunun su basmanı inşaatını yaptıran işadamı Ali İkiz ile görüşen Orhan Erdem burada yaptığı konuşmada, "Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası ve diğer organizasyonlarla cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir destek alıyoruz. Son 10 yılda 170 bin derslik yapıldı, bunun yüzde 30'unu hayırseverler yaptırdı." dedi. 'Yeniden öğrenciliğe özendirecek günlere doğru gidiyoruz' diyen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem, Fatih Projesi kapsamında 11 milyon öğrenciye tablet bilgisayar dağıtılacağını, her sınıfa akıllı tahta yerleştirildiğini kaydetti.

Buradan Kavak ilçesine geçen Erdem ilçe merkezine yaptırılacak Kavak Anadolu İHL için Kavak Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen protokol törenine katıldı. Bakan Yardımcısı Erdem'e gezileri sırasında eşlik eden Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir’de burada yaptığı konuşmada Kavak'ta yapılacak okulun 17 bin 327 bin metrekare alana 24 derslik şeklinde yaklaşık 4,5 milyon liraya yapılacağını belirtti. İHL'lelerin önemine değinen Yılmaz, "Daha düne kadar üvey evlat muamelesi gören bu okullar bizim sayemizde hak ettikleri konuma gelmeye başladı. Artık İHL öğrencileri ile diğer öğrenciler arasında bir haksızlık kalmadı. Bu sebeple İHL'leri rağbet görmeye başladı. Bizlerde yeni yapılan binalar ve dersliklerle bu ilgi ve alakaya cevap vermeye çalışıyoruz. Buradaki okul inşaatı 2 yılda tamamlanacak. Buraya yardımlarını esirgemeyen tüm vatandaşlara ve hayır kurumlarına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kavak Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Eğitim Kurumları Yaptırma, Yaşatma ve Öğrencilerini Koruma Derneği Başkanı Ramazan Atıcı, Samsun Vali Vekili Hasan Özhan ile Bakan Yardımcısı Erdem protokol imzaladı. Daha sonra Ayvacık ilçesinde yapımı süren İmam Hatip Lisesi okulunun inşaatını gezen Erdem bu inşaatların kısa sürede tamamlanacağı sözünü verdi.
Kaynak: cha