Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Genççakır, “Terörü, teröristi, destekçilerini ve milletimizin yaşama hakkı gasp edilirken susan tüm hainleri nefretle kınıyoruz.” dedi.

Samsun ESOB Başkanı Metin Genççakır son zamanlarda artan terör olayları ve yaşanan sivil can kayıplarının insani değerler taşıyan tüm yurttaşları derinden sarstığını belirterek, “Acımızı anlatmaya kelimeler yetmiyor. Öfkemiz çığ gibi büyüyor. Ama devletimizin bekası, milletimizin birliği için acımızı içimize gömüyoruz. Bu bağlamda öncelikle terörü, teröristi, destekçilerini ve milletimizin yaşama hakkı gasp edilirken susanları nefretle lanetliyoruz. Onlara kucak açmaktan geri durmayan bu milletin ödediği vergilerle maaş alan ve bu milletin evlatlarının katledilmesine göz yuman meclis çatısı altındaki vekilleri şiddetle kınıyoruz. Unutulmaması gerekir ki asla yılmayacağız, dik duracağız. Birlik ve beraberliğimizi bozmayacağız, metanetimizi koruyacağız. Terör örgütü ve onun destekçisi olan dış ve iç odaklar iyi bilmelidir ki, ülkemizi bölmeye, bizi bize düşman etmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.” dedi.

Terörün bu boyutlara gelmesinde etkili olan faktörlerin asla göz ardı edilmemesi ve parlamento çatısı altında milletin vekilliğini yapan insanların ellerini vicdanlarına koymasının gerektiğini belirten Genççakır, “Terörle hiçbir yere varılamayacağını idrak edilmelidir. Bu anlamda bazı milletvekillerinin terör örgütünü masum gösterme çabaları ve terörist milletvekili kucaklaşması, caniler için en büyük cesaret kaynağı olmuştur. Terör örgütü mensuplarına gösterilen bu hoşgörü, sonunda silahsız vatandaşlarımıza bombalı saldırı yapılmasına kadar varmıştır.” şeklinde konuştu.

Öfkelerinin ve acılarının gözlerini kör etmediğini, bin yıllık kardeşliğe gölge düşmemesi gerektiğini kaydeden Metin Genççakır, “Terörle mücadele, uzun soluklu, kararlı ve etkili olmalıdır. Suçlu cezasını çekmeli, yaptığının karşılığını almalı ve belasını mutlaka bulmalıdır. Bunun dışındaki her uygulama, teröre davetiye çıkarmak anlamı taşımaktadır. Bu süreçte Türkü ile Kürdü ile Lazı ile bu milletin birlik ve beraberlik içinde teröre karşı dimdik durduğunu, dost düşman herkes görmelidir. Devletimiz büyüktür ve terörü de terörün arkasındaki güçleri de alt edecek güce sahiptir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Gün, yaşadığımız acı ve öfke ile sağduyumuzu kaybetme değil, gün birlik, beraberlik ve soğukkanlılıkla terörün kökünü kazıyacak adımları atma günüdür.” diye konuştu.
Kaynak: cha