Mersinlilerin kurtuluşun verdiği ışık ve ruhla kentine daha çok sahip çıktıklarını dile getiren Yeşil, Bu onura layık olmak için, Türk Milleti ve Mersinliler olarak birlik ve beraberliğimizi daima korumalı, aziz şehitlerimizin emaneti olan vatanımıza sonuna dek sahip çıkmalı, ülkemizi çok daha güzel yarınlara taşıma gayreti içinde olmalıyız” dedi.

Mersin’in Düşman İşgalinden kurtuluşunun üzerinden 91 yıl geçtiğini hatırlatan Yeşil, “Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşu Mersin’e yeniçağı açmıştır. 91 yıl önce Fransızların işgali altında kalan Mersin’i düşman ellerinden kurtaran Gazi Mustafa Kemal ve askerleri tarihe 3 Ocak’ı Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu olarak altın harflerle yazdırdı. Gazi Mustafa Kemal ve kahraman askerleri dillere destan bir kahramanlık gösterirken Mersin’i Mersinliye armağan etti.  Şanlı tarihimiz, geleceğimizin şekillenmesinde, çocuklarımıza bırakacağımız mirasımızın belirlenmesinde bizlere ışık olmuş, yol göstermiştir.  Bu onura layık olmak için, Türk Milleti ve Mersinliler olarak birlik ve beraberliğimizi daima korumalı, aziz şehitlerimizin emaneti olan vatanımıza sonuna dek sahip çıkmalı, ülkemizi çok daha güzel yarınlara taşıma gayreti içinde olmalıyız. Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşu, her yıl olduğu gibi bu yıl da Mersin’de çeşitli etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutlanacaktır. Tüm Mersin Halkı’nın ‘3 Ocak Kurtuluş Bayramı’nı kutlarım” dedi.

Barış dolu bir yıl olsun

CHP İl Sekreteri Mehmet Yeşil yayınlandığı bir mesajla Mersin halkının yeni yılını kutladı. Yeşil mesajında şunları kaydetti: “Sevgili Mersinliler, değerli vatandaşlarım, Türkiye, Dünya ve Mersin için çok önemli gelişmelerin yaşandığı bir yılı daha geride bıraktık. Öncelikle barış ve kardeşlik içinde umut, sağlık, huzur ve mutluluğun olduğu yeni bir yıl diliyorum. İnanıyorum ki; Geleceği oluşturacak her yeni gün, bir önceki günden daha güzel olacaktır. Savaşların acıların ve felaketlerin olmadığı, sevgi ve kardeşliğin tüm insanların yüreğinde filizlendiği, ümitlerin tazelendiği bir yılın ülkemize ve tüm insanlığa barış, sevgi, sağlık, bereket, başarı ve mutluluk getirmesini diliyorum. Yeni nice yıllara barış, kardeşlik, sevgi ve huzur içinde, el ele hep birlikte girelim.”

Editör: Haber EDİTÖR