Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Şükrü Boyraz, engellilerin tekerli sandalyeye kavuşmalarını sağlayan 'mavi kapak' toplama kampanyasını 'engelliyi muhtaç ve zavallı' gibi gösterip rencide ettiği için desteklemediğini, bu nedenle kampanyaya karşı olduğunu söyledi.

Engellilere eşit şartlar sağlanması gerektiğini vurgulayan Sakatlar Derneği Başkanı Şükrü Boyraz, aksi takdirde engellilere yapılacakların birilerinin vicdanını sızlatarak mavi kapak toplanmasına ön ayak olmaktan öteye geçmeyeceğini ifade ederek şöyle konuştu: "Şimdi çeşitli kurum ve kuruluşlar 'aman kapakları atmayın.' 'Toplayın, satalım' engellilere 'tekerlekli sandalye alalım' deniyor. Benim içimi acıtan nokta şu; engelliyi muhtaç, zavallı gibi gösterip bunun böyle propaganda edilmesini doğru bulmuyorum. Çünkü engelliler rencide ediliyor." şeklinde konuştu.

Paralimpik oyunlarında ülkemizi temsi eden engelli sporcuların başarılarına da değinen başkan Boyraz, engellilere fırsat sunulduğu zaman başarıyı da beraberinde getireceğini savundu. Boyraz, "Engelli sporcularımız paralimpik oyunlarında ülkemize gümüş, bronz ve altın madalyalar getirdi. Biz engelli olabiliriz ama bize fırsat eşitliği verildiği zaman biz Türkiye´yi her alanda temsil edebiliriz. Bu verildiği zaman başarıyı elde edebiliriz, aksi halde birilerinin sızlayan vicdanı ya da mavi kapak olmaktan öteye gidemeyiz." şeklinde konuştu.
Kaynak: cha