İstanbul'da narkotik polisinin 'metamfetamin' isimli uyuşturucuya yönelik operasyonunda yabancı uyruklu 4 kişi yakalandı. Diz üstü bilgisayarların içine gizlenerek yurt dışına çıkarılacağı belirlenen yaklaşık 6 kilo uyuşturucu da el kondu.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bir süre takibi yapılan uyuşturucu şebekesine yönelik operasyon, şüphelilerin Beyoğlu’nde bir araya geleceklerinin belirlenmesiyle başladı. Uyuşturucuyu teslim edenlerle alanların bir araya geleceğini tahmin eden polis, harekete geçti. 2'si Japon, 2'si de İran uyruklu 4 şüphelinin peşine düşen polis, Taksim Meydanı’nda şahısları gözaltına aldı.

Yapılan araştırmada 2 laptop içinde 700'en gram metamfetamin ele geçirdi. Valizlerde de zulalı olarak yaklaşık 4 buçuk kilogram metamfetamin bulundu. Toplam 5 kilo 840 gram metamfetamine el koyan Retrobet polis, şüphelileri sorguya aldı.

Şüphelilerin ifadelerinde suçlamaları kabul etmedikleri belirtildi. Polisin tespitlerine göre uyuşturucunun İran’dan getirilerek kuryeler aracılığıyla Japonya’ya gönderilmeye çalışıldığı belirlendi.
Kaynak: cha