Kocaeli Valiliği, bayram tatili dönüşünde, İstanbul istikametinde trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla, TEM Otoyolu'nun kuzey ve güney şeritlerinin İstanbul istikametine doğru akan trafiğe tahsis edildiğini, bunda başarılı olunduğunu bildirdi.

        Valilikten yapılan açıklamada, otoyolun iki şeridinin de İstanbul istikametine doğru akan trafiğe tahsisine ilişkin uygulama sonuçlarıyla ilgili bilgi verildi. Açıklamaya göre; 21.08.2012 günü saat 12.00’den 22.08.2012 günü saat 11.00’e kadar TEM Otoyolu'nu kullanarak İstanbul istikametine doğru seyreden araç sayısı 67 bin 567 olarak gerçekleşti. Aynı güzergâhta bir günde seyreden araç sayısı ortalaması ise 25 bin civarında oldu. Söz konusu zaman dilimi içinde çift şerit uygulaması yapılan bölümde herhangi bir trafik kazası meydana gelmedi. Çift şerit uygulaması yapılan bölümler dışında ise ölümlü bir trafik kazası olmadı.

        Trafik akışı, havadan ve karadan etkin bir şekilde kontrol edildi ve yönlendirildi. Uygulama sırasında İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağlı zabıta ve itfaiye ekipleri, Sağlık Müdürlüğü ve Karayolları Birinci Bölge Müdürlüğü'nce toplam 480 kamu görevlisi görev yaptı.

        Dönen araç sayıları ve günlük ortalama araç sayıları dikkate alınarak yapılan değerlendirmeler neticesinde, hafta sonu çift şerit uygulamasına ihtiyaç duyulmayacağı anlaşıldığından, çift şerit uygulamasına 22.08.2012 saat 11.00 itibariyle son verildi.

        Uygulama, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sağlık Müdürlüğü ve Karayolları Birinci Bölge Müdürlüğü personelinden oluşturulan kriz merkezince takip edildi, hafta sonu da aynı kriz merkezi tarafından takip edilecek. Açıklamada, çift şerit uygulaması sırasında kurallara hassasiyetle uyan sürücülere ve görev alan bütün personele teşekkür edildi.

Kaynak: cha