Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde dün yaşanan terör saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Bekir Yeşilyurt (25)’un cenazesi, memleketi Kayseri’de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Şemdinli’nin Umurlu bölgesi Kalmış Tepesi mevkisinde teröristlerle dün yaşanan sıcak çatışmada şehit düşen Bekir Yeşilyurt’un cenazesi, askeri uçakla bu sabah Kayseri’ye getirildi. Şehidin cenazesi, havaalanından alınarak daha sonra doğum yeri olan Felahiye ilçesinin Kuruhöyük köyündeki baba ocağına götürüldü. Burada baba evinde ailesi ve yakınlarından helallik istenmesinin ardından şehidin cenazesi daha sonra köy meydanına taşındı. Burada düzenlenen törende baba Ali Yeşilyurt, annesi ve kardeşleri Türk bayrağına sarılı tabutu kucaklayarak uzun süre gözyaşı döktü. Daha sonra kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, köy mezarlığında defnedildi.

Cenaze törenine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, askeri erkan, ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Uzman Çavuş Yeşilyurt’un memleketine en son 25 Haziran 2012 tarihinde geldiği ve küçük kardeşinin düğününe katıldığı belirtildi. Şehidin ailesinin kendisini evlendirme isteklerine karşı, “Şark görevi bitmeden evlenmem.” dediği öğrenildi.


Kaynak: cha