Kars’ın ikili ve çok taraflı uluslararası ilişkilerine, jeopolitik, siyasi, ekonomik, teknolojik, çevresel, sosyal ve kültürel problemlerine yönelik olarak araştırmalar yapmak için Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi (KSAM) kuruldu. KSAM Başkanı A.Erbil Hüryurt, merkezlerinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkeleri temelinde ve milli menfaatleri doğrultusunda, özgürlük içinde araştırmalar yapan bir düşünce kuruluşu olduklarını söyledi.

Merkezin amacının, Kars’ın ikili ve çok taraflı uluslararası ilişkilerine, jeopolitik, siyasi, ekonomik, teknolojik, çevresel, sosyal ve kültürel problemlerine yönelik olarak araştırmalar yapmak olduğunu vurgulayan Hüryurt, “Bu çerçevede gayemiz karar alıcılara milli menfaatler doğrultusunda, gerçekçi, dinamik çözüm önerileri, karar seçenekleri ve politikalar sunmaktır.” dedi.

Kars’ta ve bölgede gelişmeleri yakından takip edeceklerini bu bağlamda, geleceğe yönelik ön görülerde bulunacaklarının altını çizen Hüryurt, “Siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmelerin yakından izlenmesi, nesnel açıdan çözümlenmesi, uluslararası bölgesel politika konularının daha sağlıklı kavranması ve uygun pozisyonların alınabilmesi amacıyla, kamuoyuna ve karar alma mekanizmalarına aydınlatıcı bilgiler sunacağız. Farklı hareket seçenekleri içeren fikirler üreteceğiz. Etkin çözüm önerileri oluşturabilmek için farklı disiplinlerden gelen, alanında yetkin araştırmacıların ve entelektüellerin nitelikli çalışmalarını teşvik edeceğiz.” diye konuştu.

Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi, bu amaçla, Kars’ın her alanda rekabetçi bir kimlik kazanabilmesi ile ilgili radikal reformların fikri alt yapısını hazırlayan bir düşünce kuruluşu ve stratejik araştırmalar merkezi olacağı öngörülüyor. Merkez bünyesinde geliştirilen, fikir ve projelerin toplumsal bir etkinlik kazanması için her türlü basın ve yayın organı kullanılarak karar alıcılar başta olmak üzere topluma erişmeyi amaçlıyor. Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi, başta Tiflis ve Bakü olmak üzere, benzeri kurum ve kuruluşlar ile etkili bir çalışma tarzı oluşturup, ilişki geliştiren, yeni ve etkili bir çalışma tarzı anlayışı uygulayan, derinlemesine analizler yapan bir kuruluş olarak ön plana çıkmayı hedefliyor.

5253 sayılı kanun kapsamında kurulan, Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanlığını Hüryurt Gazetesi Yazı İşleri Müdürü A.Erbil Hüryurt, Başkan Yardımcılığını Mali Müşavir Güven Akdeniz, Genel Sekreterliğini İşadamı Ramazan Karakelle, Merkez Müdürlüğünü Fotoğraf Sanatçısı Yıldırım Öztürkkan, Strateji Kurulu Başkanlığını Av. Nahide Aynur Ahmetoğlu, Yönetim Kurulu Üyeliklerini ise ; Aşık Ensar Şahbazoğlu ve Akademisyen Mükremin Durmuş oluşturuyor.
Kaynak: cha