Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, 'artan terör olaylarıyla ilgili acımızı anlatmaya kelimelerin yetmediğini belirterek, milletimizin birliği için gözyaşlarımızı içimize akıtmamız gerektiğini' söyledi. Koncuk, "Bu devlet bizim en değerli varlığımız ancak öfkemiz ve acımız gözlerimizi kör etmemeli, bin yıllık kardeşliğimize gölge düşmemelidir." dedi.

Kamu-Sen, Ramazan Bayramı’nı kana bulayan ve masum vatandaşların hayatlarına kasteden PKK terör örgütünü protesto etmek için Türkiye genelinde meydanlara indi. Ankara’da ise protesto gösterisinin merkezi Kızılay Meydanı oldu. Ellerinde Türk bayrakları bulunan Türkiye Kamu-Sen üyeleri teröre lanet okudu. Şehitler için saygı duruşunda bulunan grup üyeleri, yine şehitler için Fatiha okudu. Grup üyeleri daha sonra coşku içinde İstiklal Marşı’nı okudu.

Toplanan grup adına konuşan Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, son günlerde artan terör olayları nedeniyle tüm halkın derin bir üzüntü içinde olduğunu söyledi. Hemen her gün yeni bir şehit haberi geldiğini belirten Koncuk, “Terör örgütü gerçek yüzünü bir kez daha göstermiş, mübarek Ramazan Bayramı’nda dahi hain saldırılarını sürdürmüştür.” diye konuştu.

Vahşi eylemleri gerçekleştiren canilerin kendi kanlarında boğulacağını ifade eden Kamu-Sen Başkanı Koncuk, “Acımızı anlatmaya kelimeler yetmiyor. Öfkemiz çığ gibi. Ama devletimizin bekası, milletimizin birliği için gözyaşlarımızı içimize akıtıyor, acımızı içimize gömüyoruz. Dik duracağı, birlik ve beraberliğimizi bozmayacağız.” diye konuştu. Yıllardır terör örgütü mensuplarına gösterilen hoşgörünün sonunda silahsız vatandaşlarımıza bombalı saldırı yapılmasına kadar vardığını belirten Koncuk, Türkiye’nin gözleri önünde BDP’li vekiller tarafından kucaklanan terör örgütü üyelerinin, buradan aldıkları güçle eylemlerini artırdığını belirtti.

Koncuk, “Bu devlet, bizim en değerli varlığımız. Bu devlete sahip çıkmak da her Türk vatandaşının asli görevidir. Ancak öfkemiz ve acımız gözlerimizi kör etmemeli, bin yıllık kardeşliğimize gölge düşmemelidir. Terörle mücadele, uzun soluklu, kararlı ve etkili olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Terörün kökünü kazımanın tek yolunun askeri olmadığını ifade eden Koncuk, bu tür oluşumlarda baş etmek için onların ekonomik, siyasi, askeri ve toplumsal desteğinin kesilmesi gerektiğini aktardı. Koncuk, BDP’li vekillerin de dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini dile getirdi.

Basın yayın organlarına da tepki gösteren Koncuk, şehit haberlerinin olduğu günlerde medyanın eğlence ve magazin programlarını sürdürmesinin kabul edilemeyeceğini kaydetti.

Eylem sırasında, ‘Evimiz yanıyor Başbakan komşunun evi ile uğraşıyor’, ‘Terörle müzakere eden akıtılan kanın sorumlusudur’ dövizleri taşıyan grup, ‘Meclis’te PKK istemiyoruz’, ‘Türk-Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir’ sloganları attı. Açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: cha