Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, abonelerine daha sağlıklı şartlarda içme suyu sağlamak için çeşitli ilçelerde bin ile 50 metreküp arasında 13 adet içme suyu deposu inşa ederek, uzaktan takip sistemi (scada) ile uyumlu hale getirdi.

        İSU Genel Müdürlüğü, 2004 yılında başlanan yatırım atağını bir program çerçevesinde sürdürürken, 26 ayrı projenin inşaat çalışmalarına devam ediyor. Bu projelerden biri İzmit, Başiskele, Gölcük, Karamürsel, Kandıra, Kartepe ve Gebze ilçelerinde yetersiz kalan depoları yenileyerek hacmini yükseltmek, bazılarını uzaktan takip sistemi ile uyumlu hale getirmek ve üst kotlara su sağlamak için geçtiğimiz yılın Eylül ayında çalışmalara başlandı.

        Tamamlanan çalışmalarda Başiskele Bahçecik üst bölgesine su sağlamak için 100 metreküp, Gölcük Selimiye köyünde 100 metreküp, Kartepe Cengiz Topel havaalanı için 3 adet 500 metreküp, Karamürsel Dereköy Gazanfer Bilge Mahallesi'nde 100, Ereğli üst bölgesi için 50 metreküp ve Senaiye köyünde 100 metreküp, Kandıra’nın Çakırcaali köyünde 100 metreküp, Koruklar (Topluca) köyünde 100 metreküp ve Hacımazlı köyünde 50 metreküp kapasiteli yeni depo inşa edildi. Ayrıca, Kartepe Rahmiye bölgesinde bin metreküp ve Gebze Yığılca köyünde 300 metreküp kapasitesinde su depoları inşa edilerek scada ile uyumlu hale getirildi.

        BAYRAM: ABONELERİMİZE MODERN İŞLETMECİLİK SUNUYORUZ

         İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, 1 milyon 815 bin TL’ye mal olan toplam 3 bin 500 metreküp kapasitesinde 13 ayrı içme suyu deposunun betonarme, elektrik ve mekanik çalışmalarının tamamlandığını ve geçici kabul aşamasında olduğunu belirtti. Bayram, insan sağlığına büyük önem verdiklerinden dolayı daha sağlıklı şartlarda işletmecilik yaparak abonelerine hizmet verdiklerini söyledi.

        Kurum olarak, il genelinde 445 adet içme suyu depoları bulunduğunu ifade eden Genel Müdür Bayram, “Bizim için insan ve çevre sağlığı çok önemlidir. Çevre için Tombala atık su arıtma tesisleri yaparken insan sağlığının korunması için de sağlıklı tesisler inşa ediyor ve vatandaşlarımıza gönül rahatlığı ile içtikleri arıtılmış içme suyu sağlıyoruz. Abonelerimize verdiğimiz suyu modern ve son teknoloji ürünü laboratuvarlarımızda sürekli analizlerini yapıyor ve tesisler ile depolarımızı da uzaktan takip sistemi ile kontrol altında bulunduruyoruz. İnşa ettiğimiz yeni scada uyumlu depolar ile kontrol ağımızı daha da artırmış olduk.“ dedi.



Kaynak: cha