Zonguldak Çatalağzı Belde Belediye Başkanı Mehmet Alim, adamlarıyla birlikte işçisini darp etmesiyle ilgili basına yansıyan güvenlik kamerası görüntülerinin fotomontaj olduğunu iddia ederek, “Ben karıncayı bile incitmeye sakınan biriyim.” dedi.

Çatalağzı Beldesi’nde, 19 Mayıs 2012 tarihinde bir akaryakıt istasyonunun önünde meydana gelen olayın, toplu iş sözleşmelerinden kaynaklandığının gündeme gelmesi, sendikacıları da harekete geçirdi. DİSK/Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Kani Beko ve beraberindeki heyet, Çatalağzı Belediye Başkanlığı’na gelerek bir basın toplantısı düzenledi.

Olayın, sendika anlaşmazlığı gibi yansıtılmasının doğru olmadığını ifade eden DİSK/Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Kani Beko, “Yayınlanan haberlerde kavga nedeninin sendikamız ile düzenlenen toplu iş sözleşmesi olduğu belirtilmiştir. Öncelikle altını çizerek belirtmek isteriz ki sendikamız Genel-İş’in bu kavga ile uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. Taraflar arasında yaşanan kavga, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan anlaşmazlıklardan olmadığı, bu kavganın temel nedeni bize göre parti içi siyasi çelişmelerin ya da parti içi çıkar çatışmalarından kaynaklandığına inanıyoruz. Eğer sendikamızla ilgili olsaydı biz burada olurduk.” diye konuştu.

ALİM: BEN KARINCAYI BİLE İNCİTMEM

Daha sonra adamlarıyla birlikte Hasan Cinoğlu isimli personelini darp ederek yaraladığı iddiasıyla gündeme gelen AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Alim, basının karşısına geçti.

Toplantıda iddiaları yalanlayan Başkan Alim, şöyle dedi: “Ben hayatımda bir karıncayı dahi incitmeye sakınan, kavga ve benzeri olaylarla hiçbir ilgisi olmayan, işçilerimle beraber 8 saat bilfiil beraber olan ve Zonguldak’ta en başarılı sözleşmelere imza atmış bir belediye başkanıyım. Bütün bunları Çatalağzı halkı çok iyi bilmektedir. Ben işçilerime, bırakın dayak atmayı, kötü söz söylemekten bile sakınan biri olarak lanse edilmek bana yapılan çok büyük bir haksızlıktır. Sözkonusu işçi, akşam saatlerinde bana telefon açmış, ben daha ‘efendim’ Liderbahis demeden çoluk çocuğuma ve aileme hayatımda duymadığım küfürler etmiştir. O tarihte telefon kayıtları incelendiğinde bunlar ortaya çıkacaktır. Ben yine soğukkanlılığımı koruyarak Kilimli Polis Merkezi'ne şikayet ettim. Onlar da şahsı alacaklarını söylediler. Ben şoför arkadaşım ve yanımdaki yardımcımla beraber arazide gezerken Çoban Petrol önünde Hasan Cinoğlu’nu araçtan inerken gördüm. Yanına giderek, ‘Hasan bana niye küfrettin’ dedim, o tekrar bana küfrederek ve yumruk atarak üzerime doğru yürüdü. O arada itiş kakış oldu. Bizi ayırdılar ve olay bu şekilde kapandı. Daha sonra olay adliyeye intikal etti, bir birimizden şikayetçi olduk.”

BAŞKAN ALİM: BEN VURMADIM

Gazetecilerin, “Saldırı anı görüntüleri var, onu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, Başkan Alim, “Ben vurmadım, itiş kakış oldu, o kadar. O meclis üyesinin bu olayı oraya düşürmesi de manidar.” şeklinde cevap verdi.

Gazetecilerin, “Görüntülerde ilk yumruğu sizin attığınız gözüküyor” diye hatırlatması üzerine ise Başkan Alim, kendisini şu sözlerle savundu: “Hayır. Orada kamerayla oynamışlar galiba. Benim şahitlerim de var. Orada katiyetle ilk yumruğu o attı. Sevgili kardeşim ben de bir insanım. Benim de çoluk çocuğum var. Benim ekmek verdiğim, benim yanımda çalışan insan benim çoluk çocuğuma nasıl küfreder? Onun kardeşini de ben işe soktum. Babası benim yanımda öldü.”

OLAY GÜVENLİK KAMERASINA YANSIMIŞTI

Çatalağzı beldesinde, 19 Mayıs tarihinde yaşanan olayda, Belediye Başkanı Mehmet Alim ile beraberindeki 3 kişinin, belediye personeli Hasan Cinoğlu’nu araçtan iner inmez darp etmesi, güvenlik kamerası görüntülerine yansımıştı. Olayın ardından 20 gün iş göremez raporu alan Cinoğlu ile Belediye Başkanı Alim, bir birinden şikayetçi olmuştu.

İŞSİZ VATANDAŞ BAYILDI

Bu arada, işsiz olan 2 çocuk babası Zeki Gürser (40), basın toplantısı yapıldığı sırada fenalaştı. Fenalaşan vatandaşa sendikacılar ile vatandaşlar müdahale etti.

Kaynak: cha