Bursa'nın İnegöl ilçesinde belediye şehrin görselliğini daha fazla öne çıkaracak mimari aydınlatma projesi gerçekleştiriyor.

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, şehirlerin gündüz olduğu kadar gece de yaşadığını ifade ederek “Şehrimizin gündüz güzelliklerini gecenin ışıltısıyla renklendirmek ve gece görüntüsüne de vizyon katmak amacıyla gece mimari aydınlatma uygulaması yapıyoruz.” dedi. Yel: "Şu anda Alanyurt ve Huzur üst geçitlerinin gece aydınlatmalarını gerçekleştiriyoruz. Bu çalışma kapsamında Belediye başkanlık binası, Çardak Camii, Sani Konukoğlu Camii ve Alanyurt köprülü kavşak orta refüjünün aydınlatmalarını da yapıyoruz. Bu işe 23 Mayıs 2012 tarihinde başladık. Şu anda Çardak Camii, Belediye Başkanlık Binası ve Alanyurt yolu üst geçidi mimari aydınlatmaları tamamlandı. Huzur Mahallesi yaya üst geçidi ve Sani Konukoğlu mimari aydınlatmasında da son aşamaya gelindi. Yapılan çalışmaların belediyemize maliyeti 250 bin lira. Çalışmayı Ekim ayı sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

İnegöl Belediyesi; mimari aydınlatma projesi kapsamında daha önce; şehrin girişlerindeki köfte ve sandalye figürleri, Çanakkale şehitleri saat kulesi, fıskiyeli havuz, İshakpaşa Camii ve Medresesi, Kapalı çarşı ve dükkânları ile Gençlik Merkezi'nin de gece aydınlatmalarını yapmıştı.
Kaynak: cha