Hakkari'deki saldırıların ardından başlatılan operasyon sonucunda 14 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Hakkari Valiliği'nden alınan bilgiye göre merkeze bağlı Geçimli Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristler tarafından yapılan saldırı ardından başta Geçimli ve çevre köylerde oturanlar saldırı düzenlenen karakola giden köylüler, karakol çevresinde çatışmanın olduğu dağlık bölgelerde terörist cesetleri aradı. Köylüler tarafından çatışma yaşanan bölgede 14 PKK'lının cesedinin Geçimli Karakolu'na götürüldüğü öğrenildi. Köylüler arazide ölen PKK'lıları aramayı sürdürüyor


PKK KAÇTIĞI YERLERE MAYIN TUZAĞI KURUYOR

Hakkari'nin Geçimli ve Çukurca ilçesinin Karataş, Üzümlü Karakolu ile Çukurca Daniski Askeri üs bölgesine dün gece saatlerin teröristlerce eş zamanlı bir saldırı düzenlendi. Saldırı sonrasında başlatılan operasyonlarda kaçan teröristler yollara mayın döşüyor.

Kavak ile Oğul köyleri yakınlarında yürütülen operasyon hem kara hem de havadan devam ediyor. Özellikle güvenlik birimleri geçtiği yerler kaçan örgüt elemanları mayın döşüyor. Şine tarafına yoğunlaşan operasyonları yol güzergahına döşenen mayın patlatıldı. Yolda küçük çapta çukur oluştu. Başka mayın olma Hermesbet ihtimali ile yol trafiğe kapatıldı. Giriş çıkışlar kontrollü yapılıyor.

Bölgede geniş çaplı operasyon devam ediyor.
Kaynak: cha