Hakkari Barosu Başkanı Avukat Kudbettin Beyazıt, AK Parti İl Başkanı Abdülmecit Tarhan'ın kaçırılmasına tepki göstererek, "Bizler Hakkari Barosu olarak her dönemde Kürt meselesinin şiddet dışı araçlarla çözülmesinin gerekliliğine vurgu yaptık, bundan sonra da bu çabalarımıza devam edeceğiz. Şiddettin sona erdirilmesi için daha aktif şekilde rol almayı gerekli ve zorunlu olduğunu görmekteyiz." dedi.

        Hakkari Barosu üyesi avukatlar, Baro Başkanı Kudbetin Beyazıt ile birlikte terör örgütü PKK tarafında kaçırılan, aynı zamanda baro üyesi olan AK Parti İl Başkanı Abdülmecit Tarhan için adliye önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, kişi güvenliği konusunda ilkesel duruşlarının sonucu olarak meslektaşları Abdulmecit Tarhan’ın serbest bırakılmasının beklendiği ifade edildi.

        Basın açıklamasını okuyan Hakkari Barosu Başkanı Avukat Kudbettin Beyazıt, şunları ifade etti: "2 Eylül 2012 tarihinde baromuz yönetim kurulu üyesi Avukat Abdulmecit Tarhan, Hakkari Merkez Oğul köyü yakınlarında PKK tarafından alıkonulmuştur. Bu olay Kürt meselesinde şiddet ve çatışmanın geldiği nokta açısından dikkat çekicidir. Her şeyden önce insan hakları ve bu kapsamda yaşam hakkı ve kişi güvenliği konusunda ilkesel duruşumuzun sonucu olarak meslektaşımız olan Abdulmecit Tarhan’ın serbest bırakılmasını talep ediyor ve bekliyoruz. Kürt meselesinin çözülmeyişi ve bunun asayiş meselesi olarak görülmesinin toplumsal yaşamda yarattığı şiddet, can kayıpları, yıkım ve travmalara, olası kırılmalara evrilen süreçten olumlu bir toplumsal yaşama geçiş; daha fazla özgürlük, daha fazla insan hakları ve daha fazla demokrasi ile mümkündür.

        Bizler, Hakkari Barosu olarak, her dönemde Kürt meselesinin şiddet dışı araçlarla çözülmesinin gerekliliğine vurgu yaptık, bundan sonra da bu çabalarımıza devam edeceğiz. Yaşanan gelişmeler karşısında hukukçu kimliğimizin de bir gereği olarak şiddettin sona erdirilmesi için daha aktif bir şekilde rol almayı da gerekli ve zorunlu olduğunu görmekteyiz. Fiilen yaşanan çatışma ortamının bir sonucu olarak; stajyer kaymakam, güvenlik kuvvetleri mensupları, sivil vatandaşlar, siyasi parti temsilcilerinin de olduğu yurttaşlarımız PKK tarafından alıkonulmuştur. Alıkonulan bu kişiler konusunda da herkesi sorumluluk almaya ve alıkonulan bu şahısların serbest bırakılmasını istiyoruz. Alıkonulan bu şahısların serbest bırakılması halinde mevcut olan siyasi havanın yumuşayacağını da düşünmekteyiz. Hakkari Barosu olarak üzerimize düşecek sorumluluğu almaya hazır olduğumuzu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."
Kaynak: cha