Diyarbakır, Şırnak ve Muş’tan 39 öğrenci, "İnadına Kardeşlik, İnadına Barış" projesi çerçevesinde Manisa’ya geldi. Doğuyla batı arasındaki kardeşlik duygularını güçlendirmek amacıyla başlatılan proje kapsamında Manisa’ya gelen öğrenciler, üç gün boyunca şehrin tarihi, kültürel ve turistik yerlerini gezecek. İzmir’i de ziyaret ederek öğrenciler, vapura binecek. 2013 Şubat ayında da Manisa’dan 40 öğrenci, Diyarbakır’a iade–i ziyarette bulunacak.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ın önderliğinde İl Özel İdaresi’nin de desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında gelen öğrenciler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Kamp Eğitim Merkezi’nde çiçeklerle karşılandı. Milletvekili Özdağ, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin doğuyla batı arasındaki kardeşlik köprüsüne büyük örnek olacağını söyledi. Son yıllarda artan terör olayları sebebiyle Türkiye sınırları içinde yaşayan Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Sünni, Alevi gibi dini ve etnik kökenlerin birarada yaşama sevincine, kardeşliğine gölge düşürülmeye çalışıldığını ifade etti. Özdağ, “Bu projeyle Türkiye’de yaşayan her dini ve etnik grubun birbiriyle kardeşçe, barış içinde yaşadığını göstereceğiz. Bu ülkenin kültür mozayiğinin bozulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bu kardeşlik köprüsünün devam etmesi için büyük gayret göstereceğiz. Doğudaki öğrencilerimizi batıya, batıdakileri doğuya, kuzeydekileri güneye, güneydekini kuzeye, batıya, doğuya taşıyacağız. Türkiye’nin kültür sentezini gözler önüne sereceğiz.” diye konuştu.

Şırnaklı lise son sınıf öğrencisi Sait Yorgun da proje çerçevesinde Manisa’ya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Yorgun, “Türkiye topraklarında kardeşçe yaşadığımızı göstermiş olacağız. Bizler, projenin ilk elçileriyiz. Proje çerçevesinde birçok elçinin birbiriyle buluşacağına inanıyorum.” dedi.
Kaynak: cha