Doğu ve Güneydoğu’dan ekmek parası için Manisa’ya gelen ve Ramazan Bayramı'nı da burada geçiren mevsimlik işçiler, okulların açılmasına kısa bir süre kala memleketlerine dönmeye başladı. Şanlıurfa Siverek’ten, kurutmalık domates işinde çalışmak için gelen ve merkeze bağlı Halıtlı köyünde İl Özel İdaresi tarafından kurulan çardır kentte kalan mevsimlik işçilerden bir grup, memleketlerine dönmeden önce Vali Halil İbrahim Daşöz’e iade-i ziyarette bulundu.

Ziyarette konuşan işçilerden Mehmet Yaman, Vali Daşöz’ün ramazan ayında çadır kentte kendilerini ziyaret ettiğini ve iftar sofralarına oturduğunu söyledi. Çadır, su, elektrik, temizlik ve sağlık hizmetleri için Daşöz’e teşekkür eden Yaman, “Domatesleri kuruttuk ve kaldırdık. Burada işimiz bitti. Çocuklarımız okula gidecek. Arkadaşlarımızın bir kısmı memleketlerine döndü, biz de inşallah pazartesi günü döneceğiz.” dedi. Daşöz’ün çadırda kalan mevsimlik işçileri ziyaret edip birlikte iftar yapmasının çok anlamlı olduğunu dile getiren Yaman, “Vali Daşöz ve İl Özel İdaresi’nin destekleriyle burada kaldığımız sürece bir sıkıntı yaşamadık. İnşallah önümüzdeki sene yine buraya geliriz. Vali Daşöz’den, mevsimlik işçilere her zaman destek olmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu. Rahime Karakaya da Daşöz’e teşekkür ederek, “İnşallah gelecek sene de buraya geliriz.” dedi.

Mevsimlik işçileri ziyarete gittiğini ve çalışmalarını gördüğünü dile getiren Vali Halil İbrahim Daşöz ise misafirperver olduklarını söyledi. Doğu ve Güneydoğu’dan gelen mevsimlik tarım işçilerinin çok başarılı olduğunu belirterek, “Belki adı mevsimlik ama Manisa’da üreticilerimizin en büyük destekçileri. Üreticilerimiz, mevsimlik işçilerden çok memnun. Başımızın üstünde yerleri var. Açıkçası gidiyor olmalarından dolayı içimiz buruk. Sabırsızlıkla yine gelmenizi bekleyeceğiz.” diye konuştu. Çocukların eğitiminin çok önemli olduğuna da değinen Daşöz, “Sizlerden mutlaka çocuklarınızın eğitimine önem vermenizi bekliyoruz. Bu ülkede hepimiz biriz. Bunun örneğini burada hep beraber yaşadık. Şanlıurfa’ya Manisa halkının ve bizlerin selamlarını götürmenizi istiyoruz.” dedi.
Kaynak: cha