Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından lokanta sektörü için ‘Servis Elemanı Yardımcısı’ mesleğinde nitelikli eleman yetiştirmek üzere yeni bir mesleki eğitim projesi başlatıldı.

GTO Genel Sekreteri Halil Göçer, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, oda olarak İŞKUR’da kayıtlı 18-29 yaş grubundaki bay ve bayanlara meslek kazandırarak istihdamının sağlanması hedefine yönelik olarak İŞKUR destekli, MEB ve MEKSA Vakfı işbirliği ile yeni bir program başlattıklarını belirtti.

Halil Göçer, programla ilgili şu bilgileri verdi: “Haftada 5 gün, günde 8 saat olarak 704 saat üzerinden 88 gün ve 4,5 ayda tamamlanacak mesleki eğitim programı, teorik ve işletmelerde staj programı olarak uygulanacak. Eğitim süresince kursiyer sigortaları İŞKUR tarafından yapılacak ve kursiyerlere günlük 20 TL ücret ödenecek. Eğitim programını tamamlayan kursiyerler, program sonunda yapılacak sınavda da başarılı olmaları halinde GTO – İŞKUR – MEB – MEKSA Vakfı onaylı bir belge alacaklar. Eğitim programına katılmak isteyen gençlerimiz GTO MEKSA Mesleki Eğitim Merkezi’nin 221 10 74 – 75 nolu telefonlarını arayarak ön kayıt yaptırmaları gerekmekte. 1 Ekim 2012 tarihinde başlatılması planlanan eğitim programı için ön kayıtlar alınmaya başlanmıştır. Gençlerimizi ‘şef’ olmaya bekliyoruz.”

Kaynak: cha