Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel ve beraberinde Kara ile Hava Kuvvetleri Komutanı, Şemdinli'de terör örgütüne yönelik operasyonları takip etmek amacıyla Hakkari'ye geldi.


        Uçakla Van'a gelen Genelkurmay Başkanı ve beraberindeki komutanlar, askeri helikopterle önce Yüksekova'ya, daha sonra Şemdinli ilçesine geçti. Komutanlar, bir kaç gün önce başlatılan operasyonları bir süre izledi. Şemdinli Bağlar, Zorgeçit ve Goman Dağı kırsalında yürütülen operasyonlarda çok sayıda terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

        Operasyon bölgesinde, özellikle teröristlerin docka yerleştirdiği yere askeri tanklar yerleştirilirken, sürekli teröristlerin olduğu yerlere top atışları yapılıyor. Hakkari Kavaklı bölgesinde ise dün gece saatlerinde yaklaşık 40 askeri konvoy Kavaklı bölgesine gitmişti.

        Helikopterle Şemdinli'ye geçen Genelkurmay Başkanı Özel, ilçede 7 taburun katıldığı operasyon hakkında ilgililerden bilgi aldı. Bir süre operasyonu izleyen Genelkurmay Başkanı Özel, daha sonra Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na geçti. Hakkari ve ilçelerinde yürütülen operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor.










Kaynak: cha