Osmaniye'ye yeni atanan öğretmenler çiçeklerle karşılandı. Dün Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 36 bin 552 kadroya yapılan öğretmen atamasında Osmaniye'ye 123 yeni öğretmen geldi. İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, şehre gelen öğretmenleri çiçeklerle karşıladı.
Milli Eğitim Müdürlüğü'nün önünde "Osmaniye'ye hoş geldin öğretmenim" pankartı ile karşılanan öğretmenlere çiçek takdim eden Milli Eğitim Müdürü Kılıç, öğretmenliğin sevgi mesleği olduğunu ifade ederek, "Yeni göreviniz hayırlı olsun. Bundan sonra durmadan, usanmadan, bu işe sevginizi katarak çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmenizi istiyoruz." diye tavsiyelerde bulundu.

MEB'den istedikleri 123 kadronun tamamının atamasının yapıldığını vurgulayan Kılıç, "Değişik branşlarda öğretmenlerimiz geldi. Burada bir birim kurduk. Gelen arkadaşlarımızı karşılıyoruz. Bir uyum programından sonra pazartesi gününden itibaren öğretmenlerimiz görevlerine başlayacak. Biz yeni öğretmenlerimizin işlerini kolaylaştırmak ve onlara şehrimizin sıcaklığını göstermek istedik." diye konuştu.
Çiçek ve çikolatalarla karşılanan yeni öğretmenler ise “Yıllardır atanmayı bekliyorduk, çok sevinçliyiz. Gördüğümüz bu sıcak karşılama mutluluğumuzu katladı. Milli eğitim müdürümüze çok teşekkür ediyoruz.” dediler.

Osmaniye'ye atanan öğretmenlerin 21'nin merkezde, 26'sının Düziçi, 23'ünün Bahçe, 20'sinin Kadirli, 16'sının Sumbas, 10'unun Hasanbeyli ve 7'sinin de Toprakkale ilçelerindeki okullarda görevlendirildiği bildirildi.
Kaynak: cha