Aksaray’da bir eve giren iki şahin, yakalanarak belediye görevlilerine teslim edildi. Belediye tarafından bir süre gözetim altında tutulan şahinlerin, tekrar ait oldukları doğal hayata bırakılacağı bildirildi.

        Aksaray’ın Kurtuluş Mahallesi'nde, Bayram Arkoç adlı şahsın evine giren şahinler, ev sahibinin belediyeye haber vermesi üzerine görevliler tarafından yakalandı. Ele geçirilen şahinler, Aksaray Belediyesi veterineri tarafından muayene edildi ve herhangi bir yaralanmanın söz konusu olmadığı belirtildi.

        Belediye görevlileri, daha çok doğal hayatta yaşayan şahinlerin, son zamanlarda şehir merkezinde sıkça görülmeye başlandığını belirterek, vatandaşların böyle bir durumla karşılaşmaları halinde Alo 153 Zabıta Hattı'nı aramalarını istediler.

        Şehir merkezinde yakalandıktan sonra Aksaray Belediyesi tarafından sahip çıkılan şahinlerin, bir süre gözetim altında tutulduktan sonra tekrar doğaya bırakılacak olması vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Hayvan sever vatandaşlar, Aksaray Belediyesi'nin yardıma muhtaç hayvanlara yardım eli uzatmasından dolayı başta Belediye Başkanı Nevzat Palta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler.



Kaynak: cha