Eskişehir’in Mihalıççık ilçesinde çıkan orman yangınında 20 hektarlık genç karaçam ağaçlandırma sahası yandı. Öğle saatlerinde başlayan yangına çevre illerden de çok sayıda takviye ekip sevk edilirken, soğutma çalışmalarına devam ediliyor.

        Mihallıççık ilçesi Eğriova mevkii Çatındere’de çıkan orman yangını genç karaçam ağaçlandırma sahasında başladı. Neden çıktığı belirlenemeyen yangını Karateke Yangın Kulesi’nin Mihalıççık Orman İşletmesi’ne bildirmesi üzerine ekipler ilk müdahalede bulundu. Yangın büyüme eğilimi göstermesiyle bölgeye takviye ekipler gönderildi. 10 arozöz, 2 dozer, 3 kepçe, Balıkesir’den gelen 1 helikopter ve 1 söndürme uçağı söndürme çalışmaları devam edildi. Ancak, Ankara Kızılcahamam’da çıkan orman yangını nedeniyle helikopter ve uçağın bu bölgeye sevk edildiği öğrenildi.

        Yangın yerine, 50 söndürme işçisi ve civar köylerden de 20 kişi gönderilerek yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Mihalıççık Belediyesi itfaiye araçları ve civardaki madencilere ait tankerler su takviyesi yapıyor.
Kaynak: cha