Bakanlar Kurulu kararı ile 2006'da kış turizm merkezi ilan edilen Ergan Dağı Kayak Tesisleri'ndeki çalışmalarda sona gelindi. Son 2 yılda yapım çalışmaları büyük bir hızla devam eden Ergan Dağı Projesi, turizme yeni bir kapı aralayacak.

        Vali Selman Yenigün, beraberinde Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Saim Sezer ve ilgili birimlerin amirleri ile birlikte Ergan Dağı'ndaki çalışmaları yerinde inceledi.

Erzincan'ın güneyinde, 3 bin 258 metre yüksekliğindeki Munzur Dağları'nın eteklerinde bulunan 2 bin 970 metre yüksekliğindeki Ergan Dağı'nın, Türkiye'nin en büyük kayak merkezlerinden biri olması için çalışmalar aralıksız sürüyor. Vali Selman Yenigün ve beraberindekiler, yol çalışması ardından, telesiyejlerin kurulma çalışmasının tamamlandığı, Türkiye’nin en uzun kayak pistine sahip olacak olan Ergan Dağı'nda yapılan çalışmaları inceledi.

Yapılan çalışmalar hakkında bir açıklama yapan Vali Selman Yenigün, Ergan Dağı üzerinden yapılan çalışmaları yerinde görmek ve incelemek, ilgili arkadaşlardan bilgi almak üzere Ergan Dağı üzerindeki tesislere geldiklerini söyledi. Bu alanda 300 metrekare günübirlik tesis yapıldığını ifade Vdcasino eden Yenigün, bu tesisin tamamlanmış durumda olduğunu belirtti. Vali Yenigün, şöyle devam etti:

        "Burada çevre düzenlemesi yapılacak. Teleferik gondolumuzun üst sistemi yapılıyor. Temeli atılmış vaziyette. Yaylabaşı beldemizin hemen üzerinde turizm bölgesi başlıyor. Bu bölgede hem turizm tesislerinin olacağı alanlar hem de bazı kamu tesisleri geniş bir otopark ve otoparkın yanında da teleferik gondolunun istasyonu yapılacak. Her istasyon arasında 10 adet direk bulunacak. Teleferik gondolumuz 8 kilometre uzunlukta olacak. Bundan biraz daha ileride de telesiyej sistemimiz başlıyor. Telesiyejde 2,4 ve 2,5 kilometre olmak üzere iki etaptan oluşuyor. Telesiyejimiz bitmiş durumda, geçici kabulünü yaptık. İlerleyen zamanlarda da kesin kabulü yapılacak. Telesiyejin birinci etabı ile ikinci etabı arasında da yine günübirlik tesis yapılacak. Bu yaz sezonunun sonuna doğru bitirmeyi hedefliyoruz. Yol üzerinde muazzam bir çalışma var. Yol üzerinde düzenleme çalışmaları yapılıyor. Son olarak sıcak asfalt dediğimiz asfalt ile kaplanacak. İki gidiş iki geliş yol olacak. Bu yol 6,5 kilometre bir yol. Ortadan bölünmeli ve aydınlatmalı bir yol olacak. Biz 30 Ağustos'u hedeflemiştik ama müteahhit firma 15 Eylül gibi bitirebileceğini ifade ediyor. Bütün bu çalışmalarda çok önemli bir aksama olmazsa niyetimiz, 2012-2013 kış sezonu içerisinde bu tesisleri vatandaşımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Burada yapılan çalışmaları çok yakından takip edip sık sık inceliyoruz. Çalışan arkadaşları motive ediyoruz. Çünkü motivasyon olmadan bazen çalışmalar geri kalabiliyor. Motivasyonu artırmaya çalışıyoruz. Çok önemli bir aksama olmazsa kış sezonuna yetiştirmiş olacağız. Erzincan’ın 20-25 yıllık hayali, rüyası bu kış sezonunda gerçek olacak.”
Kaynak: cha