Ataşehir'deki bir ilköğretim okulunda 6 ay önce bitmesi gereken güçlendirme çalışmaları halen bitirilemedi. İnşaat işini yürüten taşeron firma da çalışmaları tamamlamadan kaçınca öğrenciler harabe görünümlü okulda eğitim görmek zorunda kaldı. Üzeri açık 8 metrelik kuyunun da bulunduğu okul bahçesinde masalar, sandalyeler ve demirbaşlar da çürümeye terk edilmiş durumda. İnşaat işlerinde kullandıkları elektrik parasını dahi ödemeden kaçan taşeron firmanın, devletten başka iş aldığı iddia edildi.

Ataşehir'deki Ali Fuat Cebesoy İlköğretim Okulu'nda deprem güçlendirme çalışması yapılabilmesi için geçen yıl ağustos ayında ihale yapıldı. İhaleyi 1 milyon 870 bin liraya alan bir İnşaat firması, inşaata hiç başlamadan işi taşeron firmaya devretti. İnşaatın 170 gün içinde biteceğinin taahhüt edilmesi üzerine, öğrenciler başka bir okulda eğitime başladı. Taşeron firma zarar ettiğini öne sürerek okuldaki çalışmaları yarıda bırakıp kaçtı. Okulun çevre düzenlemesini tamamlamayan, okul bahçesindeki 8 metrelik kuyunun kapağını dahi açık bırakan firma öğrenci ve velileri zor durumda bıraktı.

MİNİK ÖĞRENCİ ÇAMURA DÜŞTÜ

Öğrenci ve velilerin okul bahçesinde toplandıkları bir sırada minik bir öğrencide çamura düştü. Birden kendisini yerdeki çamurun içinde bulan kız öğrenci gözyaşlarına boğuldu. Annesi tarafından yerden kaldırılan öğrencinin uzun süre ağladığı görüldü.

VELİLER ENDİŞELİ

Tüm bu olumsuzluklarla 2011-2012 eğitim yılına başlayan Ali Fuat Cebesoy İlköğretim Okulu'nda bu hafta okullu olan 1.sınıf öğrencileri ve velileri harabe halindeki okulu görünce şaşkına döndü. Okul tabelasının dahi asılmadığı okulda çamurların içinden geçerek sınıflara girebilen öğrenci velileri, okulun durumuna isyan etti. Çocuklarını açık kuyuların bulunduğu, inşaat malzemelerinin ortalıkta bırakıldığı bir okula göndermek zorunda kaldıklarını ifade eden veliler, yetkililerden yardım istedi. Okul müdürünün ise taşeron firmanın şartları yerine getirmeden okuldan ayrıldığını, 6 sayfalık eksikliklerin bulunduğu listeyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirmesine rağmen bir sonuç alamadığı öğrenildi.

OKUL KARANLIKTA KALABİLİR

Geçen yıl başka bir okulda eğitim yaptıklarını, bu yıl ise inşaatı tamamlanmış, güçlendirmesi yapılmış okulda başlayacaklarını umut ettiklerini belirten Ali Fuat Cebesoy İlköğretim Okulu Oku Aile Birliği Başkanı Selma Vural, "Bir yıl boyunca başka bir okula gittik. Hem biz hem çocuklarımız maddi, manevi çok sıkıntı çektik. Taşeron firma okulu tamamlamadan çekip gitti. Okulun ortasında 8 metrelik kuyunun kapağını dahi takmadılar. Okulumuzun demirbaş eşyalarını, masalarını sandalyelerini kullandıkları gibi, çoğuna zarar verip bahçeye çıkarmışlar. Yaklaşık 50 bin liralık demirbaş zarar görmüş. Engelli öğrencilerimiz için şart olan asansörü yapmamışlar. Tekerlekli sandalyedeki öğrencimizi sınıfına nasıl çıkartacağız. Okul elektriğini taşeron firma kullandığı sürece kendi üzerine almıştı. Yaptıkları usulsüzlükler nedeniyle dün AYEDAŞ'tan okulun elektriğini kesmeye geldiler. Müdürümüzün ricasıyla geçici olarak kesmeden ayrıldılar. Taşeron firmanın yapması gereken işleri müdürümüz ve veliler kendi imkanları çerçevesinde yapmaya çalışıyor. Çevre temizliğini bahçenin düzenlenmesini yaptırmaya çalışıyoruz. Sağlam olan okulumuzun kapısını bile bozdular. Tabelamızı bile asmadan bırakıp gittiler." dedi.

Çocuklarını sağlık ve fiziki şartlar düzeltilmeden okula göndermek zorunda kalan veliler ise yetkililerden duruma el atmalarını istiyor. Öğrenci velisi Tuncay Şanlıoğlu, "Çocuğumu okula getirirken tedirgin oluyorum. Okulun ortasında üstü geçici olarak kapatılmış 8 metrelik bir kuyu var. Okulun bahçesi çamur içinde. Çocuğumu nasıl bırakıp ayrılacağım bilmiyorum." dedi.

Türkan Beyazıt ise "Okulumuzu harabeye çevirip gitmişler. Bu hafta sadece 1. sınıflar başladı. Önümüzdeki hafta bütün öğrenciler bu bahçede olacak. Okulun içi öğrenciler için tehlikeli. taşeron firmanın burayı bırakıp gitmesine rağmen başka bir okulun yapım işini aldığını duyduk. Böyle bir firmaya nasıl ihale verilebilir. Yetkililerin bu olayı çözmesini istiyoruz." diye konuştu.
Kaynak: cha