Paralimpik Oyunlarına katılan engelli sporcular Londra'ya hareket etti. Türkiye, 29 Ağustos ile 9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek oyunlarda 69 sporcuyla temsil edilecek.

İlki 1960 yılında Roma’da yapılan Paralimpik Oyunları’nın bu yıl 14. gerçekleştirilecek. Oyunlara 165 ülkeden 4 bin 200 sporcu katılıyor. 20 spor dalında gerçekleştirilecek oyunlar 29 Ağsutos'ta başlayıp 9 Eylül tarihinde sona erecek.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Fedarasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya, olimpiyatlara 69 sporcu ile katıldıklarını açıkladı. Oyunlardan büyük başarılar beklediklerini belirten Karakaya, “İyi bir hazırlık süreci geçirdik. Sporcularımızın moral ve motivasyonu çok iyi. Bu bizim yüzümüzü güldüren ve bizi umutlandıran süreçlerden bir tanesi. Bu organizasyon her ne kadar sportif bir organizasyon olarak gözükse de gelişmiş ülkelerin insanlara verdiği bir değerdir. Türkiye Cumhuriyeti'nin de engelli sporuna ve engelli insana verdiği değeri, orada en iyi şekilde temsil etme çabası ve gayreti içinde olacağız.” dedi.

Vatandaşlardan dua ve destek bekleyen Karakaya madalya sözü verdi.
Kaynak: cha