Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, şehirden ayrılacağından dolayı hüzünlü olduğunu söyledi. Emniyet Müdürü Sağlam, Diyarbakır’ın havasına, suyuna, hatta toprağına bile özlem duyacağını söyledi.

        Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam için veda yemeği düzenledi. Yemeğe; Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Borsa Başkanı Fahrettin Akyıl, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ebubekir Bal, meclis üyeleri, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Remzi Can, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Sevinç’in yanı sıra kurum müdürleri katıldı.

        Emniyet Müdürü Sağlam, Diyarbakır’ın, bugüne kadar görev yaptığı yerler arasından en önemli yere sahip olduğunu söyledi. Diyarbakır Emniyet Müdürü Sağlam, “Görevim esnasında her zaman samimi olmaya gayret gösterdim. Zor bir zamanda, zor bir görevde bulunduğumuzun farkındaydım. Görev yaptığım arkadaşlarımızı da bu konuda motive etmeye çalıştım.” dedi.

        "KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÖNÜMÜZDEKİ 5 YIL ÇOK ÖNEMLİ"

        Önümüzdeki 5 senelik sürecin de önemli olduğu kanaatinde olduğunu anlatan Sağlam, “Bu konu, sadece güvenlik birimleri ile de çözülecek bir sorun değildir. Güvenlik başta olmak üzere bütün kurumlarımızın sınırlarını zorlayarak, Türkiye’nin, bu sorunlarını aşması için gayretlerini göstermeye devam edeceğine inanıyorum. Belki de en fazla gayreti bu zamanda göstermek durumundayız. Bütün bu gayretlerimizin neticesinde bu kötü günleri aştığımıza hep birlikte şahit olacağız.” ifadelerini kullandı.

        Görev yaptığı süre içerisinde çok uyumlu, işlerinde çok ehil kadrolarla çalışma imkanına sahip olduğunu anlatan Sağlam, “Bu şehrin havasına, suyuna, toprağına bile özlem duyacağım. Ama bunun yanında esas olarak bu şehrin güzel insanlarını ve burada görev yaptığım arkadaşlarımı ve sizleri özleyeceğim. Burada zor zamanlarda kırmadan, dökmeden güzel işler yapılmaya çalışıldı. Bütün ekip tek yürek olarak bunun için çabaladık.” diye konuştu.

        Sağlam, iki senedir birlikte çalıştıkları Vali Mustafa Toprak’ın, kendilerine destek verdiğini belirterek teşekkür etti. Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl ise asayişin sağlanması, vatandaşların huzur ve sükûnu için verdiği hizmetlerden dolayı Sağlam’a teşekkür etti.

        Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak da şunları söyledi: “‘Vatandaşımızın canını kendi canımızdan aziz bilmek’ anlayışı emniyet müdürlüğümüzde var olduğu için de kendisine verilen görevi layıkıyla yapmayı başarmıştır. Nihayetinde insanoğlu gitmek için geliyor. İl Emniyet Müdürümüz Mustafa Bey de Diyarbakır’da 3 yılını tamamladı. Geldiği günden bu güne ilimizin huzuruna, güvenliğine, birlikteliğine, beraberliğine yapmış olduğu katkılar çok önemlidir. Devletimiz, bize burada vermiş olduğu yetkilerle hizmet etme imkânını sağlıyor.”


Kaynak: cha