Coşkun Koleji’nde 2012-2013 eğitim - öğretim yılında, yeni eğitim sisteminin de etkisiyle 5. sınıflarda “Yoğunlaştırılmış İngilizce Öğretimi Programı” başlıyor.

Bu programa çok değer verdiklerini belirten Coşkun Koleji İlköğretimler Genel Müdür Yardımcısı Önder Emir, ”Yenilenen eğitim sistemiyle birlikte Coşkun Kolejlerinde 5. sınıflarda İngilizce-yabancı dil branşında öğrencilerimizi daha etkin yetiştirebilmek için ‘Yoğunlaştırılmış İngilizce Öğretimi Programı’nı uygulama kararı aldık. Okullarımızda değişen ve gelişen yeni eğitim sistemimizde öğrencilerimiz, bir yıl boyunca yaklaşık 500 saat İngilizce dersine girecekler. Öğrencilerimize haftalık 15 saat verilecek olan İngilizce dersleri uzman eğitim kadrosu tarafından işlenecek. Aslında öğrencilerimiz için bu seneden itibaren İngilizce, yabancı dil olmaktan çıkacak.” diye konuştu.

Coşkun Koleji’nin bu sene yenilediği İngilizce eğitimi programında, 5. sınıf öğrencileri için İngilizceyi okuma-anlama aktivitelerinin zenginleştirileceği bildirildi. İngilizce dilinin daha iyi konuşulması adına her türlü görsel, işitsel materyallerin kullanılacağı ifade edildi. Bunlara ek olarak hafta içi her gün 20 dakika İngilizce kitap okuma programı ve video derslerin yapılacağı söylendi.

Coşkun Koleji’nde İngilizce eğitimini en iyi seviyeye çıkarmayı amaçladıklarını anlatan Önder Emir, “Bu sene itibariyle Coşkun Koleji, öğrencilerine İngilizce konuşma pratiği kazandırmak amacıyla, anadili İngilizce olan öğretmenler eşliğinde uyguladığı ders saatini artırarak yeni eğitim-öğretim yılına başlamayı planlamıştır. Geçen yıl itibariyle uluslararası sertifika geçerliliğine sahip olan Cambridge FCE ve PET sınavlarına katılan lise çağı öğrencilerimiz, kendilerinden beklenilen şekilde üst düzey başarı göstermişlerdir. İlköğretim aşamasında İngilizce adına en ciddi adımları atmak durumundayız ki ileride öğrencilerimiz çok daha başarılı olsunlar. Amacımız öğrencilerimizin, dünya ölçeğinde her zaman başarılı olmalarını sağlamak. İşte bu yönüyle İngilizceyi en iyi şekilde öğrenmelerini arzuluyoruz ve öğrendiklerini kendi gelecekleri adına en etkin biçimde kullanmalarını istiyoruz.” diye konuştu.
Kaynak: cha